- Lezzetli bir dana eti kavurma yapmak için ete kesinlikle kendi yağı dışında yağ eklemeyin.
- Etleri önce kısa bir süre kızgın ateşte kavurursanız kabuk bağlarlar. Böylece de suyunu dışarı atmaz, daha yumuşak ve lezzetli olurlar.
- Tuz, karabiber ve dağ kekiği dışında baharat kullanmamanızı öneririz. Ayrıca tüm et yemeklerinde tuzu servise yakın atarsanız et sertleşmez.
Dana et kavurmasının
yapılışı :
- Tencereye yağ koyun. Yağ eridikten sonra etleri ilave edin. Ete kendi yağı dışında kesinlikle yağ ilave etmeyin.
- Etlerin arasına bir adet bütün soğan koyun. Yüksek ateşte birkaç dakika kavurduktan sonra bir bardak su ilave edin. Kısık ateşte bir saat pişirin.
- Kavurma piştikten sonra tuz, karabiber ve kekikle karıştırarak pilavla servis yapın.
Afiyet olsun!
Etiketler:Dana Eti (Kavurma),Et - Tavuk
0 yorum:
Yorum Gönder