Malzemeler ;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet sakız kabağı ( uzun kabak da deniliyor.)
  • 6 bardak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
Yapılışı ;
  • Kabağı yıkayın, dış kabunu kazıyıp, rendeleyin.
  • Yoğurt, un, zeytinyağını tencereye koyup, çırpma teliyle karıştırınız. Yavaşça suyu ilave ederken karıştırmaya devam ediniz.
  • Çorbamızın ayran kıvamında ve pütürsüz olduğunda, tencereyi ocağa koyup hafif ateşte karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynadığı anda rendelenmiş kabağı katıp, yavaşça karıştırmaya devam edin.
  • Çorbamız koyulaştığında tuzunu ve nanesini de ekleyin ve bir iki taşım daha kaynatıp, ocağı kapatın.
  • İster sıcak olarak, ister ılık veya soğuk olarak servis yapınız.
 Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz