Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet sakız kabağı ( uzun kabak da deniliyor.)
- 6 bardak su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
- Kabağı yıkayın, dış kabunu kazıyıp, rendeleyin.
- Yoğurt, un, zeytinyağını tencereye koyup, çırpma teliyle karıştırınız. Yavaşça suyu ilave ederken karıştırmaya devam ediniz.
- Çorbamızın ayran kıvamında ve pütürsüz olduğunda, tencereyi ocağa koyup hafif ateşte karıştırarak kaynamasını bekleyin. Kaynadığı anda rendelenmiş kabağı katıp, yavaşça karıştırmaya devam edin.
- Çorbamız koyulaştığında tuzunu ve nanesini de ekleyin ve bir iki taşım daha kaynatıp, ocağı kapatın.
- İster sıcak olarak, ister ılık veya soğuk olarak servis yapınız.
Afiyet Olsun!
Etiketler:Çorbalar,Kabak Çorbası
0 yorum:
Yorum Gönder