Malzemeler:
  • 5 – 5,5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
İçi için:
  • 100 gr ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1,5 çay kaşığı yenibahar
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • Hamuru açmak için:
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı su
Yapılışı:
  • 2 su bardağı ılık suya 2 yemek kaşığı mayayı ve 2 adet kesme şekeri ekleyerek karıştırın. Mayanın aktif hale gelmesi için 10 dakika kadar bekleyin. (Maya köpürecek)
  • Suyun üzerine 5 su bardağı un, yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 tutam tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. (bu noktada hamur çok yapışkansa azar azar yarım su bardağı unu ekleyebilirsiniz)
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerine bir bez öreterek 30 dakika kadar dinlendirin.
  • Hamur dinlenirken blendera ceviz, baharatlar ve şekeri alıp 1-2 tur karıştırın. (cevizler çok fazla ufalanmasın)
  • 2-3 katına çıkan hamuru 3 parçaya bölün. Yağladığınız tezgaha ilk parçayı alıp üzerine biraz daha zeytinyağı sürün ve merdane yardımıyla açın.
  • Açtığınız hamurun üzerine iç harcın üçte birini yayın ve rulo yapın. Ruloyu eşit parçalar halinde kesin.
  • Diğer iki bezeye de aynı işlemi yapıp yağladığınız tepsi ya da döküm tencereye lokumları dizin.
  • Üzerini örterek 15 dakika kadar dinlendirin.
  • Fırına vermeden önce pekmez ve suyu karıştırıp fırça yardımıyla lokumların üzerine sürün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Soğuyunca kabından çıkarıp servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz