Malzemeler:
İçi için:
- Yarım paket oda sıcaklığında margarin (125 gr.)
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
- 1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu (tepeleme)
Üzeri için:
- Ufalanmış beyaz peynir
Yapılışı:
- Çekirdek içi ya da çörek otu
Afiyet Olsun!
- 3,5 su bardağı unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp margarini, sıvıyağı, yoğurdu, yumurta akını, tuz, şeker ve kabartma tozunu ekleyin.
- En son dereotunu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. (Bu aşamada gerekirse yarım su bardağı daha un ekleyebilirsiniz)
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Baş parmağınızla ortasına bir delik açın ve deliği büyütün.
- Ortasına peynir parçaları koyun ve kapatıp tekrar yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla dizin.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp çekirdek serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar fırınlayın.
- Sıcak ya da ılık servis yapın.
Etiketler:Dereotlu Peynirli Poğaça,Hamur İşleri
0 yorum:
Yorum Gönder