Malzemeler :
İçine sürmek için :
- 5 su bardağı Un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket tek kullanımlık instant kuru hamur mayası
- Aldığı kadar ılık su
Üzerine sürmek için :
- 1 su bardağı dövülmüş haşhaş
- 1 su bardağı sıvı yağı karıştırın
Yapılışı :
- 50 g margarin veya tereyağı
- Haşhaşı inceltmek için derince bir kâsede haşhaş ve sıvı yağı karıştırın
- Yoğurma kabında un, maya, tuz ve aldığı kadar su ile çok katı olmayacak şekilde hamur yoğurun.(hamuru yoğurduktan sonra mayalanması için beklemeyin)
- Yoğurduğunuz hamurdan limon büyüklüğünde bezeler yapın(bezelerin büyüklüğünü pişireceğiniz tavaya göre ayarlayın).
- Bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açın üzerine haşhaşlı karışımdan sürün. Karşılıklı iki ucunu üst üste gelecek şekilde katlayın. Sonra diğer iki ucunu katlayın, katlarken her katına haşhaş sürün
- Katladığınız kare hamuru merdane ile bir karış büyüklüğünde açın. Katmerlerinizi saç veya teflon tavada önlü arkalı pişirin(pişirirken tavaya çok az margarin veya tereyağı sürün).
Not: Un miktarını istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz. Pak maya(kuru hamur mayası) veya yaş maya kullanabilirsiniz. Kullandığınız maya miktarı çok olmasın.Afiyet olsun!
Etiketler:Hamur İşleri,Haşhaşlı Katmer
0 yorum:
Yorum Gönder