Malzemeler;

  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ
  • 2 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (beyazı ve sarısı ayrılacak)
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
Yapılışı;
  • Beyaz peynir ve yumurta akını karıştırın; içi kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
  • Sıvıyağ, süt ve kabartma tozunu karıştırın.
  • Yufkanın birini açın ve hazırladığınız sosun 1/3 'ünü kaşık ve fırça yardımıyla üzerine sürün.
  • 2. yufkayı üzerine serin ve sosun 1/3 ünü sürün.
  • 3. yufkayı da üzerine serin ve sosun kalanını üzerine sürün.
  • Üst üste olan yufkaları karşılıklı kenarlarını ortada birleştirip kapatın; kare şekli oluşsun.
  • Üzerine peynirli içi serpin.
  • Köşeleri ortada birleştirin. Yine kare görünümü oluşturun.
  • Önce 4 adet muska şeklinde kesin. Sonra her muskayı 4' e kesin ve 16 adet börek elde edin.
  • Bir tepsiye dizip üzerini streçle kapatın.
  • Mutlaka derin dondurucuda dondurun. En az 6-8 saat bekletin.
  • Kullanacağınız zaman dondurucudan alın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • 175 C'de 45 dk. pişirin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz