
Malzemeler;
Yapılışı;
- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ
- 2 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta (beyazı ve sarısı ayrılacak)
- 200 gram beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
Afiyet olsun!
- Beyaz peynir ve yumurta akını karıştırın; içi kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
- Sıvıyağ, süt ve kabartma tozunu karıştırın.
- Yufkanın birini açın ve hazırladığınız sosun 1/3 'ünü kaşık ve fırça yardımıyla üzerine sürün.
- 2. yufkayı üzerine serin ve sosun 1/3 ünü sürün.
- 3. yufkayı da üzerine serin ve sosun kalanını üzerine sürün.
- Üst üste olan yufkaları karşılıklı kenarlarını ortada birleştirip kapatın; kare şekli oluşsun.
- Üzerine peynirli içi serpin.
- Köşeleri ortada birleştirin. Yine kare görünümü oluşturun.
- Önce 4 adet muska şeklinde kesin. Sonra her muskayı 4' e kesin ve 16 adet börek elde edin.
- Bir tepsiye dizip üzerini streçle kapatın.
- Mutlaka derin dondurucuda dondurun. En az 6-8 saat bekletin.
- Kullanacağınız zaman dondurucudan alın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- 175 C'de 45 dk. pişirin.
Etiketler:Hamur İşleri,Kolay Muska Böreği
Benzer Yazılar ;
Ispanaklı Gül Böreği
28/07/2013 - 0 CommentBorcam Böreği
26/07/2013 - 0 CommentSac Böreği
26/07/2013 - 0 CommentAvcı Böreği
26/07/2013 - 0 CommentPuf Böreği
26/07/2013 - 0 CommentKolay Su Böreği(Tepsi Böreği)
26/07/2013 - 0 CommentKurabiye
18/07/2013 - 0 CommentSüpriz Kurabiye
18/07/2013 - 0 CommentBiscuit (Tereyağlı Çörek)
13/07/2013 - 0 CommentKuru Pasta
10/07/2013 - 0 CommentBaklavalık Yufka Böreği
09/07/2013 - 0 CommentTahinli Susamlı Kurabiye
09/07/2013 - 0 CommentAkıtma
09/07/2013 - 0 CommentKuru Pasta
07/07/2013 - 0 CommentKavurmalı Pide
06/07/2013 - 0 CommentLokum Çörek (Haşhaşlı)
26/05/2015 - 0 CommentBiberli Ekmek
04/10/2014 - 0 CommentPatatesli Gözleme
04/10/2014 - 0 CommentÇikolatalı Çavdar Ekmeği
28/10/2013 - 0 CommentKolay Kol Böreği
28/10/2013 - 0 CommentSusamlı Diyet Kurabiye
11/08/2013 - 0 CommentKarışık Pizza
31/07/2013 - 0 CommentTahinli Toplar
31/07/2013 - 0 CommentHardallı Peynirli Çubuklar
28/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder