Malzemeler;
Yapılışı;
- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağ
- 2 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta (beyazı ve sarısı ayrılacak)
- 200 gram beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
Afiyet olsun!
- Beyaz peynir ve yumurta akını karıştırın; içi kullanmak üzere bir kenarda bekletin.
- Sıvıyağ, süt ve kabartma tozunu karıştırın.
- Yufkanın birini açın ve hazırladığınız sosun 1/3 'ünü kaşık ve fırça yardımıyla üzerine sürün.
- 2. yufkayı üzerine serin ve sosun 1/3 ünü sürün.
- 3. yufkayı da üzerine serin ve sosun kalanını üzerine sürün.
- Üst üste olan yufkaları karşılıklı kenarlarını ortada birleştirip kapatın; kare şekli oluşsun.
- Üzerine peynirli içi serpin.
- Köşeleri ortada birleştirin. Yine kare görünümü oluşturun.
- Önce 4 adet muska şeklinde kesin. Sonra her muskayı 4' e kesin ve 16 adet börek elde edin.
- Bir tepsiye dizip üzerini streçle kapatın.
- Mutlaka derin dondurucuda dondurun. En az 6-8 saat bekletin.
- Kullanacağınız zaman dondurucudan alın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- 175 C'de 45 dk. pişirin.
Etiketler:Hamur İşleri,Kolay Muska Böreği
0 yorum:
Yorum Gönder