Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 35 tane küçük kuru patlıcan
- 300 gr kıyma (Etsizde olabilir)
- 2 tane kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Zeytinyağı
Afiyet olsun!
- Önce bir gün önceden patlıcanları bir kaç kerre olmak suretiyle ıslatıyoruz.
- İçi için kıyma, doğranmış soğan ve diğer bütün malzemeleri katıp yoğuruyoruz.
- Patlıcanları doldurup bir tencereye diziyoruz.Dibine su koyup, kısık ateşte 45 dk pişiriyoruz.
Benzer Yazılar ;
Karnabahar Sote
23/03/2013 - 0 CommentPatlıcan Yemeği
15/03/2013 - 0 CommentKarnıbahar Kızartması
21/02/2013 - 0 CommentÇömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye
07/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
06/12/2012 - 0 CommentYaprak Sarma
06/12/2012 - 0 CommentKarnıyarık
01/12/2012 - 0 CommentPatlıcanlı Köfte
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Musakka
23/07/2013 - 0 Commentİmam Bayıldı (Karnıyarık)
14/07/2013 - 0 CommentFırında Etli Patlıcan
12/07/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Taze Fasulye
03/07/2015 - 0 CommentSultaniye
20/01/2014 - 0 CommentEtli Nohut
20/01/2014 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa
18/07/2013 - 0 CommentMahmudiye
14/07/2013 - 0 CommentBörülce Yemeği
12/07/2013 - 0 CommentPratik Şakşuka
22/06/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa Yemeği
11/05/2013 - 0 CommentAli Nazik
11/05/2013 - 0 CommentYumurtalı Ispanak
26/04/2013 - 0 CommentSemizotu Yemeği
20/04/2013 - 1 CommentFırında Ispanak
18/04/2013 - 0 CommentYaprak Sarma ve Kuru Patlıcan
17/04/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder