Malzemeler:
Yapılışı:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı soğuk su
- 1 bardak süt
- 7-8 adet ince doğranmış mantar
- 1 tutam ince doğranmış dereotu
- Tuz
Tereyağı eritilir, un eklenir ve biraz kavrulduktan sonra soğuk su eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. ( Özellikle soğuk su eklemek ve karıştırarak kaynatmak gerekiyor yoksa un topaklanır.) Doğranmış mantarlar ve tuz eklenir. Mantarlar yumuşayınca 1 bardak süt ekleyip bir taşım kaynatılır. En son dereotu eklenip ocaktan alınır.
Not:
- Çorbanın kıvamı size koyu gelirse, biraz daha su ekleyebilirsiniz.
- Un topaklanırsa mantarları eklemeden önce blenderden geçirebilirsiniz.
- İsterseniz 3-4 yemek kaşığı krema ekleyebilirsiniz, tereyağı ve süt kullanıldığı için ben gerek duymadım.
- Bu çorbaya karabiber çok yakışıyor, pişerken veya servis yaparken ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Etiketler:Çorbalar,Kremalı Mantar Çorbası
0 yorum:
Yorum Gönder