Malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı soğuk su
  • 1 bardak süt
  • 7-8 adet ince doğranmış mantar
  • 1 tutam ince doğranmış dereotu
  • Tuz
Yapılışı:
Tereyağı eritilir, un eklenir ve biraz kavrulduktan sonra soğuk su eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. ( Özellikle soğuk su eklemek ve karıştırarak kaynatmak gerekiyor yoksa un topaklanır.) Doğranmış mantarlar ve tuz eklenir. Mantarlar yumuşayınca 1 bardak süt ekleyip bir taşım kaynatılır. En son dereotu eklenip ocaktan alınır.
Not:
  • Çorbanın kıvamı size koyu gelirse, biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  • Un topaklanırsa mantarları eklemeden önce blenderden geçirebilirsiniz.
  • İsterseniz 3-4 yemek kaşığı krema ekleyebilirsiniz, tereyağı ve süt kullanıldığı için ben gerek duymadım.
  • Bu çorbaya karabiber çok yakışıyor, pişerken veya servis yaparken ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz