Malzemeler ;
  • 1 adet orta boy karnıbahar ( 1 buçuk kg kadar)
  • 300 gr yemeklik kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ, tuz
  • Kaynar su
Yapılışı ;
  • Tencereye sıvı yağ alınır, üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kıyma eklenir ve karıştırılarak kavrulur.Ardından salçalar eklenir, karıştırılır.
  • Küçük dallarına ayrılmış ve yıkanmış karnıbaharlar tencereye alınır. Tuzu eklenir karıştırılır. Karnıbaharların hizasına gelecek kadar kaynar su eklenir. İlk 10 dk yüksek, sonra kısık ateşte karnıbaharlar yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz