Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 1 adet orta boy karnıbahar ( 1 buçuk kg kadar)
- 300 gr yemeklik kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ, tuz
- Kaynar su
Afiyet olsun!
- Tencereye sıvı yağ alınır, üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kıyma eklenir ve karıştırılarak kavrulur.Ardından salçalar eklenir, karıştırılır.
- Küçük dallarına ayrılmış ve yıkanmış karnıbaharlar tencereye alınır. Tuzu eklenir karıştırılır. Karnıbaharların hizasına gelecek kadar kaynar su eklenir. İlk 10 dk yüksek, sonra kısık ateşte karnıbaharlar yumuşayana kadar pişirilir.
Benzer Yazılar ;
Yaprak Sarma
06/12/2012 - 0 CommentKarnıyarık
01/12/2012 - 0 CommentZeytinyağlı Taze Fasulye
03/07/2015 - 0 CommentSultaniye
20/01/2014 - 0 CommentEtli Nohut
20/01/2014 - 0 CommentPatlıcanlı Köfte
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Musakka
23/07/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa
18/07/2013 - 0 Commentİmam Bayıldı (Karnıyarık)
14/07/2013 - 0 CommentMahmudiye
14/07/2013 - 0 CommentBörülce Yemeği
12/07/2013 - 0 CommentFırında Etli Patlıcan
12/07/2013 - 0 CommentPratik Şakşuka
22/06/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa Yemeği
11/05/2013 - 0 CommentAli Nazik
11/05/2013 - 0 CommentYumurtalı Ispanak
26/04/2013 - 0 CommentSemizotu Yemeği
20/04/2013 - 1 CommentFırında Ispanak
18/04/2013 - 0 CommentYaprak Sarma ve Kuru Patlıcan
17/04/2013 - 0 CommentFırında Karnıbahar
05/04/2013 - 0 CommentKarnabahar Sote
23/03/2013 - 0 CommentPatlıcan Yemeği
15/03/2013 - 0 CommentKarnıbahar Kızartması
21/02/2013 - 0 CommentÇömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye
07/12/2012 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder