Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 1 adet orta boy karnıbahar ( 1 buçuk kg kadar)
- 300 gr yemeklik kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ, tuz
- Kaynar su
Afiyet olsun!
- Tencereye sıvı yağ alınır, üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kıyma eklenir ve karıştırılarak kavrulur.Ardından salçalar eklenir, karıştırılır.
- Küçük dallarına ayrılmış ve yıkanmış karnıbaharlar tencereye alınır. Tuzu eklenir karıştırılır. Karnıbaharların hizasına gelecek kadar kaynar su eklenir. İlk 10 dk yüksek, sonra kısık ateşte karnıbaharlar yumuşayana kadar pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder