Malzemeler;
Taban;
Krema;
- 2 paket eti yulaflı büsküvi
- 100 gram tereyağ
- 1 limon kabuğu rendesi
Sosu;
- 600 gram labne
- 200 gram krema peyniri
- 200 ml. krema
- 4 adet yumurta
- 5 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1,5 bardak şeker
- 1 limonun suyu ve kabuğu rendesi
Yapılışı;
- 1 çay bardağı limonlu su
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 2 bardak su
- 2-3 yemek kaşığı. şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
Afiyet olsun!
- Büsküvileri rondodan geçirip erimiş tereyağ ve limon kabukları ile iyice karıştıralım
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba yayıp iyice bastıralım 15-20 dak. dolapta bekletelim
- Diğer tarafta peynirleri, kremayı, şekeri, nişastayı kısaca yumurta hariç bütün malzemeleri iyice çırpalım
- Yumurtaları teker teker kırıp karıştıralım
- Kalıba boşaltalım
- 180 derecede ısıtılmış fırında turboyu çalıştırmadan önce 30 dakika sonra 160 derecede 30 dakika daha pişirip fırını kapatalım (fırının içine borcam kaba su koyalım ki cake çatlama yapmasın-bazen hiç bir şey çatlamasına engel olamıyor
- Oda sıcaklığına gelene kadar fırında bekletelim
- Daha sonra buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletelim
- Sosu için bütün malzemeleri karıştırarak pişirelim
- Kaynadıktan sonra altını kapatalım ve ara ara karıştırarak soğumasını bekleyelim
- Cake üzerine boşaltalım üzerine kapatıp 1 gece dolapta bekletelim
- Kalıptan çıkartıp servis yapabiliriz
Etiketler:Limonlu Cheesecake,Pasta - Kek
0 yorum:
Yorum Gönder