Malzemeler;
Taban;
  • 2 paket eti yulaflı büsküvi
  • 100 gram tereyağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
Krema;
  • 600 gram labne
  • 200 gram krema peyniri
  • 200 ml. krema
  • 4 adet yumurta
  • 5 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 bardak şeker
  • 1 limonun suyu ve kabuğu rendesi
Sosu;
  • 1 çay bardağı limonlu su
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 2 bardak su
  • 2-3 yemek kaşığı. şeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
Yapılışı;
  • Büsküvileri rondodan geçirip erimiş tereyağ ve limon kabukları ile iyice karıştıralım
  • Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba yayıp iyice bastıralım 15-20 dak. dolapta bekletelim
  • Diğer tarafta peynirleri, kremayı, şekeri, nişastayı kısaca yumurta hariç bütün malzemeleri iyice çırpalım
  • Yumurtaları teker teker kırıp karıştıralım
  • Kalıba boşaltalım
  • 180 derecede ısıtılmış fırında turboyu çalıştırmadan önce 30 dakika sonra 160 derecede 30 dakika daha pişirip fırını kapatalım (fırının içine borcam kaba su koyalım ki cake çatlama yapmasın-bazen hiç bir şey çatlamasına engel olamıyor
  • Oda sıcaklığına gelene kadar fırında bekletelim
  • Daha sonra buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletelim
  • Sosu için bütün malzemeleri karıştırarak pişirelim
  • Kaynadıktan sonra altını kapatalım ve ara ara karıştırarak soğumasını bekleyelim
  • Cake üzerine boşaltalım üzerine kapatıp 1 gece dolapta bekletelim
  • Kalıptan çıkartıp servis yapabiliriz
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz