Malzemeler;
Yapılışı;
- 6 adet patlıcan
- 3 adet rende domates
- 3-4 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- Tuz
Afiyet olsun!
- Patlıcanları tamamen soyalım, başlarından ayırmadan dört parçaya bölelim ve 1 saat tuzlu suda bekletelim
- Patlıcanı tencereye koyalım kesik parçalardan birini kaldırıp arayı domates rendesi ile dolduralım
- Bütün patlıcanlara aynı işlemi yapalım
- Üzerlerine sarımsakları doğrayalım, yağ ve sirkeyi ekleyelim.(Su koymuyoruz bilginize)
- En üste maydanozları serelim tuzunu da koyup önce orta ateşte sonra kısık ateşte patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirelim.(İsterseniz düdüklü tencerede 15 dakika'da pişer.)
- Soğuktan sonra servis yapabiliriz
Etiketler:Yemekler,Zeytinyağlı Patlıcan
0 yorum:
Yorum Gönder