Malzemeler;
  • 6 adet patlıcan
  • 3 adet rende domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
 Yapılışı;
  • Patlıcanları tamamen soyalım, başlarından ayırmadan dört parçaya bölelim ve 1 saat tuzlu suda bekletelim
  • Patlıcanı tencereye koyalım kesik parçalardan birini kaldırıp arayı domates rendesi ile dolduralım
  • Bütün patlıcanlara aynı işlemi yapalım
  • Üzerlerine sarımsakları doğrayalım, yağ ve sirkeyi ekleyelim.(Su koymuyoruz bilginize)
  • En üste maydanozları serelim tuzunu da koyup önce orta ateşte sonra kısık ateşte patlıcanlar iyice yumuşayana kadar pişirelim.(İsterseniz düdüklü tencerede 15 dakika'da pişer.)
  • Soğuktan sonra servis yapabiliriz
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz