MALZEMELER
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 5-6 dal taze soğan
- 1 dal taze sarımsak
- 10-12 adet doğranmış mantar
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber püresi veya 1/2 kaşık salça
- Tuz, karabiber, nane, tereyağ, sıvıyağ
YAPILIŞI
Afiyet olsun!
- Doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri yağda biraz çevirelim
- Mantarları atıp harlı ateşte sularını çok saldırmadan biraz pişirelim
- Yıkanmış bulguru, baharatları katıp karıştıralım
- Üzerine 2 bardak sıcak su ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
Etiketler:Mantarlı Bulgur Pilavı,Pilav - Makarna
0 yorum:
Yorum Gönder