MALZEMELER        
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 adet rendelenmiş domates
  • 2 diş ince kıyılmış sarmısak
  • 1 yemek kaşığı. tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tavuk bulyon
  • 2-3 damla limon
  • Tuz, su
        YAPILIŞI        
  • Pirinci 1 saat önceden tuzlu sıcak suda bekletip iyice yıkayalım
  • Yağları ve domatesi tencerede 10 dak. kadar çevirelim
  • Sarmısakları ekleyip karıştıralım
  • Bulyon, az tuz ve limon suyunu koyup karıştıralım
  • Üzerine 1 bardak sıcak su ekleyelim ve kaynayınca pirinci koyalım
  • Hepsini karıştırıp kısık ateşte iyice kendini çekene kadar pişirelim
  • Piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirip servis yapalım.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz