MALZEMELER
- 1 su bardağı pirinç
- 4 adet rendelenmiş domates
- 2 diş ince kıyılmış sarmısak
- 1 yemek kaşığı. tereyağ
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tavuk bulyon
- 2-3 damla limon
- Tuz, su
YAPILIŞI
- Pirinci 1 saat önceden tuzlu sıcak suda bekletip iyice yıkayalım
- Yağları ve domatesi tencerede 10 dak. kadar çevirelim
- Sarmısakları ekleyip karıştıralım
- Bulyon, az tuz ve limon suyunu koyup karıştıralım
- Üzerine 1 bardak sıcak su ekleyelim ve kaynayınca pirinci koyalım
- Hepsini karıştırıp kısık ateşte iyice kendini çekene kadar pişirelim
- Piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirip servis yapalım.
Afiyet olsun!
Etiketler:Pilav - Makarna,Sarmısaklı-Domatesli Pilav
0 yorum:
Yorum Gönder