Malzemeler;
- 1 adet kuzu kaburgası
- 300 gr kuşbaşı et
- 1 çay bardağı pirinç
- Yarım avuç kadar kırık ceviz
- 2 büyük soğan
- 1 tane domates
- Yarım demet maydonoz
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Biber salçası
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- Tarçın
Öncelikle iç pilav
hazırlıyoruz. Bunun için pirinçleri güzelce yıkayıp sıcak suda bekletiyoruz.
Daha sonra kuşbaşı etlerini kavurup doğramış olduğumuz soğanları ve domatesi
ekliyoruz. Pirinçleri ve tuzunu ilave ettikten sonra pirinçler tane tane olana
kadar kavuruyoruz. 1 çay kaşığı kadar biber salçasını ve isteğinize göre
baharatları ekliyoruz. 1 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte pilavı
demlenmeye bırakıyoruz.
Pilav piştikten sonra
ince kıydığımız maydonozları ekleyip karıştırıyoruz. Diğer taraftan kaburganın
içini tuz, karabiber ve pulbiber ile baharatlıyoruz. Soğuyan pilavı kaburganın
içine doldurduktan sonra kaburgayı dikiyoruz. Kaburganın dış kısmına biber
salçası sürüyoruz. Büyük bir tavada tereyağı eritiyoruz. Kaburgayı tereyağında
kızartıyoruz. Daha sonra büyük bir tencereye koyup üzerine salçalı sıcak su
ilave ediyoruz.
Tuzunu ekleyip, orta
ateşte 1-2 saat kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra dilerseniz üzerinin
kızarması için fırına verebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Etiketler:Et - Tavuk,Kaburga Dolması
0 yorum:
Yorum Gönder