Malzemeler;
- 300 gr kıyma
- 1 tane soğan
- 1 tane yumurta
- 1 tutam maydonoz
- Kimyon
- 1 çay bardağı galeta unu
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
- Sıvıyağ
- 2 diş sarımsak
- Ekmek veya pide
- 1 kase yoğurt
- 2 tane domates
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Tuz
Kıymayı alıyoruz.
Üzerine soğanı sarımsağı rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Maydanozu doğrayıp
baharatlarını ekleyip köftemizi yoğuruyoruz. Şekillendirdiğimiz köfteleri
tavada veya ızgarada pişiriyoruz.
Diğer taraftan ekmekleri
doğrayıp önceden ısıtılmış fırında 5 dakika kızartıyoruz. Sosumuz için tavaya
tereyağı, sarımsağı, kabuğu soyulmuş ve ince doğranmış domatesleri alıyoruz.
Üzerine salçayı koyup kaynatıyoruz. Suyunu ve tuzunu ilave edip kaynatmaya
devam ediyoruz. Sosun orta koyulukta olması gerekiyor.
Tabağımıza ekmeği koyup,
çırptığımız yoğurdu ekmeklerin üzerine döküp köftelerini yerleştirip sosu
köftelerin üzerine döküp servis ediyoruz.
Afiyet olsun!
Etiketler:Et - Tavuk,Yoğurtlu Kebap
0 yorum:
Yorum Gönder