Malzemeler;
  • 300 gr kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 tane yumurta
  • 1 tutam maydonoz
  • Kimyon
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • 2 diş sarımsak 
Sosu ve İç Harcı İçin;
  • Ekmek veya pide
  • 1 kase yoğurt
  • 2 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
Yapılışı;

Kıymayı alıyoruz. Üzerine soğanı sarımsağı rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Maydanozu doğrayıp baharatlarını ekleyip köftemizi yoğuruyoruz. Şekillendirdiğimiz köfteleri tavada veya ızgarada pişiriyoruz.

Diğer taraftan ekmekleri doğrayıp önceden ısıtılmış fırında 5 dakika kızartıyoruz. Sosumuz için tavaya tereyağı, sarımsağı, kabuğu soyulmuş ve ince doğranmış domatesleri alıyoruz. Üzerine salçayı koyup kaynatıyoruz. Suyunu ve tuzunu ilave edip kaynatmaya devam ediyoruz. Sosun orta koyulukta olması gerekiyor.

Tabağımıza ekmeği koyup, çırptığımız yoğurdu ekmeklerin üzerine döküp köftelerini yerleştirip sosu köftelerin üzerine döküp servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz