Malzemeler;
- 500 gr kıyma (yağsız)
- 2 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- (ben kullanmıyorum ama köfte baharı ve kimyon da eklenebilir.)
Salata için;
- İstenilen miktarda marul
- İstenilen miktarda maydanoz
- 8-10 adet çeri domates
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Yoğurt sosu için:
- 2 tepeleme yemek kaşığı light yoğurt
- 3 adet kornişon turşu
- 1 adet yeşil soğan
Yapılışı;
- Soğanı ve sarımsağı rendeleyin. Maydanozları ince ince kıyın.
- Kıymayı yoğurma kabına alıp içine 1 adet yumurta ile birlikte tüm köfte malzemesini ekleyin.
- Güzelce yoğurup top haline getirin ve üzerin streç film ile kapatarak buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin. (Dinlendirmemizin sebebi yulaf kepeğinin şişerek kıymayı biraz da sıkılaştırması, ayrıca dinlenen köfte hep daha lezzetli olur.)
- Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalar elinizde yuvarlayın.
- Tavada pişirecekseniz yassı fırında ya da mikro dalgada pişirecekseniz top şekli verin.
- Köfteler pişerken istediğiniz yeşilliklerle salatanızı hazırlayın ve salata kâsesine alın.
- Yoğurt sos için gerekli tüm malzemeyi ince ince kıyıp çırpın.
- Salatanın üzerine yoğurt sosu dökün. Köfteleri ve domatesleri serpiştirip servis yapın.
Etiketler:Köfteler,Köfteli Salata
0 yorum:
Yorum Gönder