Malzemeler ;
  • 1 yumurta
  • 1 litre süt
  • 1 tatli kasigi tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
Yapılışı ;
  • Yumurta, süt, tuz çırpılır. Daha sonra un azar azar ilave edilir ve çırpılır (unutmayın koyu kıvamlı ve akışkan olacak).
  • Teflon tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ konulur, kızınca sıvı hamur kepçe yardımıyla tavaya dökülür.
  • Alt yüzü pişince (üzeri gözenek gözenek olur ve kurur) diğer yüzü çevrilir, iki tarafı da pişen akıtma servis tabağına alınır. Üzerine sıcakken margarin sürülür ve her kata aynı işlem yapılır ve üst üste dizilir.
  • İster üzerine toz şeker katarak ister arasına peynir koyarak yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz