Malzemeler;
  • 5 tane kuzu incik
  • 2 tane soğan
  • 3-4 dal maydonoz
  • Tuz 
Sosu için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Karabiber
  • 3 diş sarımsak
Üzeri için;
  • Yarım çay bardağı süt
  • Kaşar peyniri
Yapılışı;

Kuzu incikleri tencereye alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Kaynamış sıcak suya üzerine çıkana kadar döküyoruz. Soğanları, maydonoz ve tuzu ekleyip düdüklü tencerede 40 dakika kadar haşlıyoruz. Daha sonra erittiğimiz tereyağına ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyip incikleri kızartıyoruz.

Bir fırın tepsisine dizip üzerine süt gezdirip fırına veriyoruz. 2-3 dakika sonra kaşarları üzerine serpip, kaşar eriyene kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz