Malzemeler;
- 5 tane kuzu incik
- 2 tane soğan
- 3-4 dal maydonoz
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Karabiber
- 3 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı süt
- Kaşar peyniri
Kuzu incikleri tencereye
alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Kaynamış sıcak suya üzerine çıkana kadar
döküyoruz. Soğanları, maydonoz ve tuzu ekleyip düdüklü tencerede 40 dakika
kadar haşlıyoruz. Daha sonra erittiğimiz tereyağına ezilmiş sarımsak ve
baharatları ekleyip incikleri kızartıyoruz.
Bir fırın tepsisine
dizip üzerine süt gezdirip fırına veriyoruz. 2-3 dakika sonra kaşarları üzerine
serpip, kaşar eriyene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun!
Etiketler:Et - Tavuk,Kuzu İncik
0 yorum:
Yorum Gönder