Malzemeler;
- 500 gram un
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Unu eleyerek yoğurma
kabına alın ve üzerine yumurtaları kırın. Üzerine zeytinyağı, su ve tuzu
ekleyerek iyice yoğurun ve hamur haline getirin.
Daha sonra hamurun
üzerini nemli bir bez ile kapatın ve yarım saat kadar bekletin. Dinlenmiş
hamurunuzu silindir gibi uzatın ve dörde bölün. Bu 4 parça hamuru top gibi yuvarlayın.
Hamurlardan birinin
altını ve üstünü biraz yağlayıp unlayın ve oklavayla yaklaşık 2 milime incelene
kadar açın. Açtığınız hamuru temiz bir örtünün üzerine yayın ve üzerini unlayıp
2 cm genişliğinde sararak rulo haline getirin. Bu ruloyu 2 cm’lik parçalara
ayıracak şekilde kesin ve kesilen parçaları tek tek açıp üst üste koyup yarım
parmak eninde ince ince kesin. Yapışmaması için küçük parçaları birbirinden ayırıp
bezin üzerine yayın.
Etiketler:Diğer,Sade Erişte Hamuru
0 yorum:
Yorum Gönder