Malzemeler;
  • 500 gram un
  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
Yapılışı:
Unu eleyerek yoğurma kabına alın ve üzerine yumurtaları kırın. Üzerine zeytinyağı, su ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun ve hamur haline getirin.

Daha sonra hamurun üzerini nemli bir bez ile kapatın ve yarım saat kadar bekletin. Dinlenmiş hamurunuzu silindir gibi uzatın ve dörde bölün. Bu 4 parça hamuru top  gibi yuvarlayın.

Hamurlardan birinin altını ve üstünü biraz yağlayıp unlayın ve oklavayla yaklaşık 2 milime incelene kadar açın. Açtığınız hamuru temiz bir örtünün üzerine yayın ve üzerini unlayıp 2 cm genişliğinde sararak rulo haline getirin. Bu ruloyu 2 cm’lik parçalara ayıracak şekilde kesin ve kesilen parçaları tek tek açıp üst üste koyup yarım parmak eninde ince ince kesin. Yapışmaması için küçük parçaları birbirinden ayırıp bezin üzerine yayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz