Malzemeler;
- 1/2 karnıbahar (600gr.)
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 orta boy soğan
- 1 yumurta
- 5-6 yemek kaşığı un (4 yemek kaşığı galeta unu kullandım)
- Bir tutam maydanoz
- Tuz,karabiber,pulbiber
- Kızartma için sıvıyağ
- Pirinci yıkadıktan sonra üzerine aynı ölçü ile su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. suyunu çekene kadar pişirin. Karnabaharı parçalayıp iyice haşlayın,(ben sadece çiçek kısımlarını kullandım)suyunun süzülmesi için süzgece bırakın,bunu yapmazsanız köfte çok sulu olur.
- Bir tasın içine soğanı rendeleyin,maydanozu ince ince doğrayın,baharatları ,galeta ununu ,unu yumurtayı ,haşlanmış pirinçleri ve eliniz ile hafifçe sıkarak aldığınız karnıbaharları ilave edin, hafifçe karıştırın ki karışım fazla sulanmasın.
- Tavaya 3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edin ısınsın.Hazırladığınız köfteden yumurta büyüklüğünde parça koparın ellerinizi biraz ıslatın (yağlayabilirsiniz de) ve köfte şekli verin kızdırılmış tavaya dizin.
- Orta harlı ateşte arkalı önlü kızartın,sıcak servis edin.
Etiketler:Karnıbahar köftesi,Köfteler
Benzer Yazılar ;
Alabalık Köftesi
10/08/2012 - 0 CommentPatates Köftesi
10/08/2012 - 0 CommentCevizli Köfte
24/07/2013 - 0 CommentDomatesli Kaşarlı Köfte
22/06/2013 - 0 CommentKöfte
22/06/2013 - 0 CommentCızbız Köfte
12/05/2013 - 0 CommentSarımsaklı Köfte
17/04/2013 - 0 CommentFellah Köftesi
17/04/2013 - 0 CommentKadınbudu
28/03/2013 - 0 Commentİzmir Köfte
06/12/2012 - 0 CommentKöfteli Salata
02/12/2012 - 0 CommentFırında Kadınbudu Köfte
27/11/2012 - 0 CommentKadınbudu Köfte
27/11/2012 - 0 CommentTavuk Köftesi
19/11/2012 - 0 CommentKolay Çiğ Köfte
15/11/2012 - 0 CommentSulu Bulgurlu Köfte
08/11/2012 - 0 CommentMercimek Köftesi
11/08/2012 - 0 CommentBezelye İçli Köfte
10/08/2012 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder