Malzemeler;
  • 1/2 karnıbahar (600gr.)
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yumurta
  • 5-6 yemek kaşığı un (4 yemek kaşığı galeta unu kullandım)
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz,karabiber,pulbiber
  • Kızartma için sıvıyağ
Yapılışı;
  • Pirinci yıkadıktan sonra üzerine aynı ölçü ile su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. suyunu çekene kadar pişirin. Karnabaharı parçalayıp iyice haşlayın,(ben sadece çiçek kısımlarını kullandım)suyunun süzülmesi için süzgece bırakın,bunu yapmazsanız köfte çok sulu olur. 
  • Bir tasın içine soğanı rendeleyin,maydanozu ince ince doğrayın,baharatları ,galeta ununu ,unu yumurtayı ,haşlanmış pirinçleri ve eliniz ile hafifçe sıkarak aldığınız karnıbaharları ilave edin, hafifçe karıştırın ki karışım fazla sulanmasın. 
  • Tavaya 3-4 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edin ısınsın.Hazırladığınız köfteden yumurta büyüklüğünde parça koparın ellerinizi biraz ıslatın (yağlayabilirsiniz de) ve köfte şekli verin kızdırılmış tavaya dizin.
  • Orta harlı ateşte arkalı önlü kızartın,sıcak servis edin.
 Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz