Malzemeler;
- 2 kg. kornişon salatalık
- 3 lt. su
- Her 1 lt. su için 1,5–2 kaşık tuz
- Büyük cam kavanoz (5 litrelik)
- 1 dilim beyaz ekmek
Salatalıkların uçlarından kesip
salatalıkların üstünde bıçakla birkaç delik açınız ve ardından güzelce
yıkayınız. Büyük cam bir kavanozun altına bir dilim ekmek koyup tuzla suyu
karıştırınız. Salatalıkları kavanoza yerleştirip tuzlu suyu dikkatlice
salatalıkların üstüne dökünüz. Kavanozu ağzına kadar doldurmayınız. 3–4 gün
içinde turşumuz olacaktır.
Afiyet olsun!
Not; Salatalıkların üstüne -ağırlık
olması için- derin dondurucu için kullandığımız poşetlere su doldurup ağzını
bağlıyorum. Bu su torbası gayet iyi bir ağırlık oluşturuyor. Bir de bekledikçe
turşu köpürecek ve taşacaktır. Kavanozu plastik bir kabın içine oturtursanız
sonra temizlemesi de kolay olur. Turşunun içinde ekmek bulunduğu için ben
süzüyorum, salatalıkları şöyle bir sudan geçiriyorum. Ardından turşunun suyunu
bir kez daha geçirip salatalıkları turşu suyunun içine koyuyorum. Bu turşu
mutlaka buzdolabında muhafaza edilmeli. Böylece 3-4 hafta dayanır. Zaten o
kadar lezzetli ki 3–4 hafta bile dayanmaz.
Etiketler:Diğer,Salatalık Turşusu (Yaz Turşusu)
Benzer Yazılar ;
Yumurtalı Dürüm
23/06/2015 - 0 CommentKörili Patates Püresi
23/06/2015 - 0 CommentBardakta Mısır
22/06/2015 - 0 CommentLabne Peynir
26/03/2013 - 0 CommentSadrazam Lokumu
23/03/2013 - 0 CommentBeze
05/03/2013 - 0 CommentEv Yapımı Lokum
23/12/2012 - 0 CommentYoğurt
20/12/2012 - 0 CommentDomates'li Biber Turşusu
14/12/2012 - 0 CommentSade Erişte Hamuru
05/12/2012 - 0 CommentÇay nasıl demlenir? Püf noktaları?
15/11/2012 - 0 CommentBeze
06/10/2019 - 0 CommentFırında Soğan Halkası
23/06/2015 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder