Malzemeler;
  • 2 kg. kornişon salatalık
  • 3 lt. su
  • Her 1 lt. su için 1,5–2 kaşık tuz
  • Büyük cam kavanoz (5 litrelik)
  • 1 dilim beyaz ekmek
Yapılışı;
Salatalıkların uçlarından kesip salatalıkların üstünde bıçakla birkaç delik açınız ve ardından güzelce yıkayınız. Büyük cam bir kavanozun altına bir dilim ekmek koyup tuzla suyu karıştırınız. Salatalıkları kavanoza yerleştirip tuzlu suyu dikkatlice salatalıkların üstüne dökünüz. Kavanozu ağzına kadar doldurmayınız. 3–4 gün içinde turşumuz olacaktır. 

Afiyet olsun!
         
Not; Salatalıkların üstüne -ağırlık olması için- derin dondurucu için kullandığımız poşetlere su doldurup ağzını bağlıyorum. Bu su torbası gayet iyi bir ağırlık oluşturuyor. Bir de bekledikçe turşu köpürecek ve taşacaktır. Kavanozu plastik bir kabın içine oturtursanız sonra temizlemesi de kolay olur. Turşunun içinde ekmek bulunduğu için ben süzüyorum, salatalıkları şöyle bir sudan geçiriyorum. Ardından turşunun suyunu bir kez daha geçirip salatalıkları turşu suyunun içine koyuyorum. Bu turşu mutlaka buzdolabında muhafaza edilmeli. Böylece 3-4 hafta dayanır. Zaten o kadar lezzetli ki 3–4 hafta bile dayanmaz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz