Malzemeler ;
Salata Malzemeleri ;
- 2 kilo dana et
- 1 kilo patates
- 5 tane soğan
- 2 kilo pirinç
- 1 adet garnitür (hazır)
- 3 kilo yoğurt
Yapılışı ;
- 2 kilo domates
- 2 kilo salata
- 1 tane marul
- 1 maydonoz
Afiyet olsun!
- Et kuşbaşı doğranır. Patatesler soyularak halka halka dilimlenir ve kızartılır. Soğanlar da halka halka dilimlenir.
- Pirinç tavada kavrulduktan sonra, büyükçe bir tencerede maklubeyi pişirmeye sıra gelir. Tencereye biraz yağ konur, soğan halkaları sıralanır.
- Üzerine etler yerleştirilir. Daha sonra pirinç koyulur. Üzerine kızarmış patates, onun üzerine de garnitür eklenir.
- Tencerenin üzerinde iki parmak kalacak şekilde et, pirinç ve patates sırası ile konur. En üstü pirinç ile kapatılır. Üzerine pirincin pişmesi için etin suyu koyulur. Yaklaşık 45 dakikaya kadar maklube hazır olacaktır.
- Piştikten sonra tencere, resimde gördüğünüz şekilde büyük bir tepsiye ters çevrilir. Etrafına yoğurt ve salata yerleştirilir.
Etiketler:Et - Tavuk,Maklube
Benzer Yazılar ;
Tavuk Şinitzel
22/06/2015 - 0 CommentEt Haşlama
21/05/2015 - 0 CommentEv Yapımı Döner
04/10/2014 - 0 CommentTepsi Oruğu (Oruk Kebabı)
11/08/2013 - 0 CommentÇökertme Kebabı
31/07/2013 - 0 CommentEt Kızartması
24/07/2013 - 0 CommentTavuklu Un Çorbası
23/07/2013 - 0 CommentTavuk Kanadı Izgara
20/07/2013 - 0 CommentAntakya Tepsi Kebabı
15/07/2013 - 0 CommentArnavut Ciğeri
22/06/2013 - 0 CommentTantuni
16/05/2013 - 0 Commentİskender Kebap
16/05/2013 - 0 CommentFırında Tavuk But
17/04/2013 - 0 CommentFırın Poşetinde Tavuk
28/03/2013 - 0 CommentSoğan Yahnisi
28/03/2013 - 0 CommentCiğer Kavurma
23/03/2013 - 0 CommentTaşlık Kebabı
13/01/2013 - 0 CommentCiğer Sote
13/01/2013 - 0 CommentHindi
31/12/2012 - 0 CommentFırında Hindi
31/12/2012 - 0 CommentYoğurtlu Kebap
13/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
04/07/2015 - 0 CommentBodrum Çökertme Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentGulaş Kebabı
04/07/2015 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder