Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 400 gr Tavuk Taşlık
- 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
- 1 Adet Yeşil Sivri Biber
- 1 Adet Orta Boy Domates
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1/2 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 1 Tatlı Kaşığı Kekik
- 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
- 1 Tutam Maydanoz
- Tuz
Tavuk taşlıklarınızı iyice yıkayın. Yıkamadan önce bir süre suda bekletebilirsiniz. Yıkama esnasında taşlıklarınızı teker teker kontrol edin. Taşlıkların bazılarının üzerinde hala dış zarı kalmış olabilir. Dış zarı bir ucundan tutarak kolayca ayırabilirsiniz. Bu dış zarları aldıktan sonra taşlıkların yıkanması gerekmektedir. Yıkama işleminin ardından iyice suyunu süzerek doğrama tahtasına alın.
Önce taşlıkları enlemesine dilimleyin. Daha sonra bu dilimleri küçük küpler halinde doğrayın. Taşlıklarınızı doğradıktan sonra tekrar suda bekletip yıkayın. Ardından suyunu iyice süzün.
Yanmaz tabanlı bir tencereye sıvı yağınızı ekleyin. Taşlıkları ilave ederek kavurmaya başlayın. Taşlıkları orta ateşte kavururken suyunu bırakacaktır. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Dörde böldükten sonra ince dilimlediğiniz kuru soğanları ve ince doğradığınız yeşil biberi ilave ederek kavurmaya devam edin. Soğan ve biber yumuşadıktan sonra biber salçasını ilave edip iyice yedirin. Son olarak kabuğunu soyup minik küpler halinde doğradığınız domatesi ilave edin ve iyice karıştırın. Tüm baharatları ekledikten sonra domatesler yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Tenceredeki malzemeyi bir parmak kadar geçecek şekilde su ilave edip tencerenin ağzını kapatın. Kısık ateşte 50-60 dk pişirin. Eğer bu esnada suyunu çekerse azar azar ilave edebilirsiniz. Taşlıklar yumuşadığında suyunun da koyu bir sos kıvamında olması gerekmektedir. Bu aşamada tuzunuzu da ilave edebilirsiniz.
Taşlık kebabınızı servis tabağınıza aldıktan sonra üzerine çok ince kıyılmış maydanoz ilave edin.
Püf Noktası ;
Afiyet olsun!
- Tuz mutlaka en son ilave edilmelidir. Aksi taktirde hem pişirme süresi uzar hem de etler yumuşak olmaz.
- Dilerseniz biber salçası ile birlikte domates salçası da ilave edebilirsiniz.
- Taşlık Kebabı; maydanoz, halka doğranmış kuru soğan ve sumak ile hazırlanmış soğan salatası ile servis edilebilir.
- Soğan salatası ve lavaş kullanarak dürüm halinde de servis yapabilirsiniz. Dilerseniz yarım somun ekmek arasında da servise sunulabilir.
Etiketler:Et - Tavuk,Taşlık Kebabı
Benzer Yazılar ;
İskender Kebap
16/05/2013 - 0 CommentFırında Tavuk But
17/04/2013 - 0 CommentFırın Poşetinde Tavuk
28/03/2013 - 0 CommentSoğan Yahnisi
28/03/2013 - 0 CommentCiğer Kavurma
23/03/2013 - 0 CommentMaklube
19/01/2013 - 0 CommentCiğer Sote
13/01/2013 - 0 CommentHindi
31/12/2012 - 0 CommentFırında Hindi
31/12/2012 - 0 CommentYoğurtlu Kebap
13/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
04/07/2015 - 0 CommentBodrum Çökertme Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentGulaş Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentTavuk Şinitzel
22/06/2015 - 0 CommentEt Haşlama
21/05/2015 - 0 CommentEv Yapımı Döner
04/10/2014 - 0 CommentTepsi Oruğu (Oruk Kebabı)
11/08/2013 - 0 CommentÇökertme Kebabı
31/07/2013 - 0 CommentEt Kızartması
24/07/2013 - 0 CommentTavuklu Un Çorbası
23/07/2013 - 0 CommentTavuk Kanadı Izgara
20/07/2013 - 0 CommentAntakya Tepsi Kebabı
15/07/2013 - 0 CommentArnavut Ciğeri
22/06/2013 - 0 CommentTantuni
16/05/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder