Malzemeler :
Hazırlanışı :
- 1 Adet Büyük Boy Limon
- 1/2 Su Bardağı Toz Şeker
- 4 Su Bardağı Su
Limonunuzun dış kabuğunu en ince rendeniz ile rendeleyin. Rendelerken limonun sadece sarı kısmı rendelenecektir.
Daha sonra rendelenmiş limon kabuğu ile şekerinizi derin bir kapta elinizle 10-15 dakika kadar yoğurun. Şeker ve limon kabuğu iyice ezilsin. Ardından bir kenara toplayıp 15-20 dk dinlenmeye bırakın. Limon suyunu sıkıp üzerine ilave edin ve mikserle çırpmaya başlayın. Bu esnada suyunuzu yavaş yavaş ilave edin. Bir tülbent ile süzdükten sonra soğuk olarak tüketebilirsiniz.Püf Noktası :
Afiyet olsun!
- Kullanacağınız limonun kalın kabuklu olması önemlidir. Aynı zamanda yatak limonu denilen bu tip limonun suyu fazla ve aroması da keskindir.
- Dilerseniz Satsuma mandalina kabuğu rendesi de ilave edebilir ve farklı bir aroma elde edebilirsiniz. (İlave edeceğiniz mandalina kabuğu miktarı kadar limon kabuğunu azaltmayı unutmayın.)
- Limonatanızı nane yaprakları ve limon dilimi ile servise sunmanızı tavsiye ederim.
Benzer Yazılar ;
Mango Frappe
30/06/2013 - 0 CommentBaharatlı Kahve
30/06/2013 - 0 CommentBuzlu Çay
22/06/2013 - 0 CommentMeyve Kompostosu
24/08/2012 - 0 CommentReyhan Şerbeti
24/08/2012 - 0 CommentBöğürtlen Şerbeti
24/08/2012 - 0 CommentMürdüm Eriği Suyu
24/08/2012 - 0 CommentKızılcık Şerbeti
24/08/2012 - 0 CommentAyva Kompostosu
24/08/2012 - 0 CommentVişne Hoşafı
04/07/2015 - 0 CommentEv Yapımı Limonata
15/07/2013 - 0 CommentBadem Sütü
30/06/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder