Malzemeler :
Hazırlanışı :
- 1 Kg Ekşimiş Yoğurt ya da Süt
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- Tuz
Yoğurdunuzu ya da sütünüzü mümkünse teflon kaplı bir tencereye alarak çok kısık ateşte pişirin. Bu esnada tahta bir kaşıkla arada bir karıştırabilirsiniz.
Kaynayıp yavaş yavaş kesilmeye ve topaklanmaya başlarken eğer üzerinde köpük oluşursa kaşığınız ile bu köpükleri alın. Dilerseniz bu aşamada biraz tuz ve tereyağı ilavesi de yapabilirsiniz.
Çökeleğiniz iyice topaklandığında ve sertleştiğinde ince tel eleğe alarak suyunu süzün. Daha sonra tekrar tencereye alarak kalan suyunu da buharlaştırmak için karıştırarak pişirin.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra ister kahvaltıda taze olarak, isterseniz böreklerinizde kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Etiketler:Kahvaltılık,Taze Çökelek
Benzer Yazılar ;
Pankek
03/07/2015 - 0 CommentFırında Peynirli Ekmek
03/07/2015 - 0 CommentSucuklu Mantarlı Omlet
03/07/2015 - 0 CommentBiberli Peynirli Ekmek
24/07/2013 - 0 CommentÇiftlik Omlet
18/07/2013 - 0 CommentYumurtalı Ekmek
13/07/2013 - 0 CommentIspanak Mıhlaması
09/07/2013 - 0 CommentFırında Kızartma Patates
12/05/2013 - 0 CommentRende Patatesli Omlet
12/05/2013 - 0 CommentÇılbır
20/04/2013 - 0 CommentSiyah Zeytin Ezmesi
11/03/2013 - 0 CommentYumurtalı Kızarmış Ekmek
05/03/2013 - 0 CommentKrep
21/02/2013 - 0 CommentElma Dilim Patates
21/02/2013 - 0 CommentZeytinli ve Pırasalı Ekmekler
09/01/2013 - 0 CommentYumurtalı Ekmek
31/12/2012 - 0 CommentSucuklu Yumurta
04/07/2015 - 0 CommentFırında Baharatlı Patates
04/07/2015 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder