Malzemeler :
Yapılışı :
- 1 büyük çay bardağı yoğurt
- 1 büyük çay bardağı erimiş tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 6 büyük çay bardağı tam buğday unu
- 1 pk kabartma tozu
- 2 büyük çay bardağı toz şeker
Afiyet olsun!
- Önce sıvıları sonra katıları ilave edip yoğurun. En son cevizi ekleyip tekrar yoğurun. Cıvık bir hamur olacak.
- Elinizi sıvı yağla yağlayın hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassılaştırın.
- 180-190 derece fırında 20-25 dk pişirin. Benim fırınımda 20 dakikada pişti. 24 adet kurabiye çıktı.
Etiketler:Acı Badem Kurabiye,Hamur İşleri,Kurabiyeler
Benzer Yazılar ;
Kuru Pasta
10/07/2013 - 0 CommentBaklavalık Yufka Böreği
09/07/2013 - 0 CommentTahinli Susamlı Kurabiye
09/07/2013 - 0 CommentAkıtma
09/07/2013 - 0 CommentKuru Pasta
07/07/2013 - 0 CommentKavurmalı Pide
06/07/2013 - 0 CommentUn Kurabiyesi
16/05/2013 - 0 CommentCookies (Amerikan Kurabiyesi)
11/05/2013 - 0 CommentNeskafeli Kurabiye
27/03/2013 - 0 CommentBeyaz Kurabiye
11/03/2013 - 0 CommentLokum Çörek (Haşhaşlı)
26/05/2015 - 0 CommentBiberli Ekmek
04/10/2014 - 0 CommentPatatesli Gözleme
04/10/2014 - 0 CommentÇikolatalı Çavdar Ekmeği
28/10/2013 - 0 CommentKolay Kol Böreği
28/10/2013 - 0 CommentSusamlı Diyet Kurabiye
11/08/2013 - 0 CommentKarışık Pizza
31/07/2013 - 0 CommentTahinli Toplar
31/07/2013 - 0 CommentHardallı Peynirli Çubuklar
28/07/2013 - 0 CommentIspanaklı Tuzlu Kurabiye
28/07/2013 - 0 CommentIspanaklı Gül Böreği
28/07/2013 - 0 CommentBorcam Böreği
26/07/2013 - 0 CommentSac Böreği
26/07/2013 - 0 CommentAvcı Böreği
26/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder