Malzemeler;
Yapılışı;
- 4 adet orta boy patlıcan
- 3 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber(isteğe göre)
- 1 adet yeşil biber(isteğe göre)
- 6-7 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Üzerine çıkmayacak kadar soğuk su
- Pul biber, tuz, karabiber
Patlıcanları ala ala soyup, doğrayın ve tuzlu suda bekletin (acısı çıksın diye). Soğanı, domatesi, biberleri küçük küçük doğrayın. Sarımsakları da soyup ince kıyın. Tencereye patlıcanları, sıvı yağı, doğranmış soğan, biberler, baharatlar ve sarımsağı ekleyip harmanlayın. En üste domatesleri yayın. Salçayı soğuk suda eritin ve üzerini kapatmayacak kadar malzemelere ekleyin. Kapağı kapatıp önce har sonra kısık ateşte yaklaşık 25-30 dk pişirin.Afiyet olsun!
Etiketler:Patlıcan Yemeği,Yemekler
Benzer Yazılar ;
Patlıcanlı Köfte
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Musakka
23/07/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa
18/07/2013 - 0 Commentİmam Bayıldı (Karnıyarık)
14/07/2013 - 0 CommentMahmudiye
14/07/2013 - 0 CommentBörülce Yemeği
12/07/2013 - 0 CommentFırında Etli Patlıcan
12/07/2013 - 0 CommentPratik Şakşuka
22/06/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa Yemeği
11/05/2013 - 0 CommentAli Nazik
11/05/2013 - 0 CommentYumurtalı Ispanak
26/04/2013 - 0 CommentSemizotu Yemeği
20/04/2013 - 1 CommentFırında Ispanak
18/04/2013 - 0 CommentYaprak Sarma ve Kuru Patlıcan
17/04/2013 - 0 CommentFırında Karnıbahar
05/04/2013 - 0 CommentKarnabahar Sote
23/03/2013 - 0 CommentKarnıbahar Kızartması
21/02/2013 - 0 CommentÇömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye
07/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
06/12/2012 - 0 CommentYaprak Sarma
06/12/2012 - 0 CommentKarnıyarık
01/12/2012 - 0 CommentZeytinyağlı Taze Fasulye
03/07/2015 - 0 CommentSultaniye
20/01/2014 - 0 CommentEtli Nohut
20/01/2014 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder