Çorbası ;
Malzemeler ;
Yapılışı:
- 1 orta boy tavuk
- 3 litre su
- 1 servis kaşığı sıvıyağ
- 1servis kaşığı un( tepeleme)
- 100 gram tereyeğ
- 3 yemek kaşığı toz biber
- 1yemek kaşığı salça (silme)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuğumuzu 3 litre su ile haşlıyoruz.Suyunu ayırıp tavuğu güzelce ayıklayıp tiftikliyoruz.Diğer yanda bir tencerede un ve yağımızı kavurup biberi ,salçasını tuzu ilave edip soğumuş tavuk suyunuda ekleyip bir taşım kaynatıyoruz.Daha sonra tiftiklediğimiz tavuk etlerinide ilave ederek tekrar kaynatıyoruz çorbamız servise hazır.Hamuru ;
Malzemeler ;
Yapılışı:
- 1 ölçü un için ( 300 gram un kullanıyorum)
- 7 ölçü su
- 1 çay kaşığı tuz
5 ölçü suyu tuzu genişçe bir tencereye koyup kaynayacak sıcaklığa gelene kadar ayrı bir kapta 1 ölçü un ve 2 ölçü suyu bulamaç kıvamına getirene kadar karıştırıyorum.Kaynamaya başlayan suyun içine boşaltıp hızlıca karıştırıyorum.Hamurun pütürsüz olması çok önemlidir!Un kokusu gidip iyice yoğunlaşınca daha önceden hazırladığımız tepsiye boşaltıyoruz.ilk sıcağı gidince soğuk bir yere alıyoruz.
6-8saat bekletip kesilmeye hazır hale gelen hamurumuzu dilediğimiz şekilde kesip çorbamızla servis yapıyoruz.Pul biber.limon, koruk ekşisi çorbanın içine çok yakışıyor.Çorba için tavuk dışında et, hindi, tavşan ve hatta bulabilirseniz av etleride kullanılabilir.Afiyetler olsun!
Etiketler:Arabaşı ve Hamuru,Çorbalar
0 yorum:
Yorum Gönder