Malzemeler ;
  • 2 adet yumurta-oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ (fındık yağı kullandım)
  • 2 su bardağı süt (1 bardağı üstüne)
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 7-9 çorba kaşığı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Yapılışı ;
  • Yumurtalarla toz şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde 5 dk kadar çırpın.
  • Sütün 1 bardağını ve sıvıyağı ekleyin, tekrar çırpın.
  • Unu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyin. Un miktarı hamurun akıcılığına göre 7-9 kaşık arasında olabilir. Bende 7 kaşık yeterli geldi. Akışkan bir kek hamuru elde edecek kadar un ekleyin. Malzemeler gözden kaybolana kadar düşük devirde karıştırın.
  • En son kabartma tozunu ekleyip çok az daha karıştırın.
  • Hamuru yağlı kağıt serilmiş bir kelepçeli kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık yarım saat pişirin. Kürdan testi yaptıktan sonra eğer piştiyse fırından alın.
  • Fazla beklemeden, pişen kekinizin üstüne 1 su bardağı süt dökün. Ilındıktan sonra kalıbın kelepçesini açın. 1 gece buzdolabında dinlenirse daha iyi oluyor, ama soğuduktan sonra hemen servis yapabilirsiniz.
 Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz