Malzemeler :
  • 350 g çekirdeksiz siyah zeytin (ben 250 g kadar kullandım)
  • 60 g ançuez-arzuya göre (ben kullanmadım)
  • 1 çorba kaşığı kapari turşusu
  • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Arzu ettiğiniz miktarda karabiber
Yapılışı :
Bütün malzemeyi mutfak robotuna koyup karıştırın. Ezme püre haline gelene kadar gerekirse azar azar zeytinyağı ilave edin. Bir kaseye alıp kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte servis edin.
Not : Zeytin ezmenizi kapaklı cam bir saklama kabına koyup buzdolabında saklayın. Eğer uzun süre dayansın isterseniz üzerini ince bir tabaka zeytinyağı ile kaplayabilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz