Malzemeler :
Yapılışı :
- 350 g çekirdeksiz siyah zeytin (ben 250 g kadar kullandım)
- 60 g ançuez-arzuya göre (ben kullanmadım)
- 1 çorba kaşığı kapari turşusu
- 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2-3 diş dövülmüş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- Arzu ettiğiniz miktarda karabiber
Bütün malzemeyi mutfak robotuna koyup karıştırın. Ezme püre haline gelene kadar gerekirse azar azar zeytinyağı ilave edin. Bir kaseye alıp kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte servis edin.
Not : Zeytin ezmenizi kapaklı cam bir saklama kabına koyup buzdolabında saklayın. Eğer uzun süre dayansın isterseniz üzerini ince bir tabaka zeytinyağı ile kaplayabilirsiniz.Afiyet olsun!
Etiketler:Kahvaltılık,Siyah Zeytin Ezmesi
0 yorum:
Yorum Gönder