Malzemeler ;
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 7-8 adet yeşil soğan
  • 2 domates (isteğe göre)
  • 1 demet maydanoz, dereotu
  • 4-5 sivri biber
  • 2 limon suyu
  • Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi (İsteğe göre)
  • Tuz
  • Kıvırçık,Mazul (isteğe göre)
Yapılışı ;
  • Bulgur üzerine 1,5 su bardağı kaynar su dökülüp üstü kapatılır.
  • Soğan, maydanoz,dereotu, domates, biber yıkanıp ince , ince doğranır.
  • Bulgurumuz kabarınca, ince doğranmış kuru soğan, tuz, biber salçası konur yoğurulur
  • Hazırladığımız sebzeler, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisi ilave edilip karıştırılır.
  • Marul yaprakları ile servis yapılır.
Not ; Arzuya göre yeşillik eklenip çıkarılabilir.Biraz zevke kalmış.
Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz