Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 kuru soğan
- 7-8 adet yeşil soğan
- 2 domates (isteğe göre)
- 1 demet maydanoz, dereotu
- 4-5 sivri biber
- 2 limon suyu
- Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı nar ekşisi (İsteğe göre)
- Tuz
- Kıvırçık,Mazul (isteğe göre)
Not ; Arzuya göre yeşillik eklenip çıkarılabilir.Biraz zevke kalmış.
- Bulgur üzerine 1,5 su bardağı kaynar su dökülüp üstü kapatılır.
- Soğan, maydanoz,dereotu, domates, biber yıkanıp ince , ince doğranır.
- Bulgurumuz kabarınca, ince doğranmış kuru soğan, tuz, biber salçası konur yoğurulur
- Hazırladığımız sebzeler, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisi ilave edilip karıştırılır.
- Marul yaprakları ile servis yapılır.
Afiyet olsun...
Etiketler:Kısır,Kolay Kısır,Salata - Meze
Benzer Yazılar ;
Cacık
28/07/2013 - 0 CommentAkordeon Patates
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Çığırtma
19/07/2013 - 0 CommentFırında Yelpaze Patates
19/07/2013 - 0 CommentCevizli Cibes Salatası
18/07/2013 - 0 CommentBabagannuş
10/07/2013 - 0 CommentPiyaz
24/06/2013 - 0 CommentSoğan Salatası
22/06/2013 - 0 CommentMısır Mantarı
05/06/2013 - 0 CommentKısır (Adana Usulü)
13/05/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Taze İç Bakla
11/05/2013 - 0 CommentCevizli Biber
17/04/2013 - 0 CommentCevizli Tarator
17/04/2013 - 0 Commentİtalyan Salatası
17/04/2013 - 0 CommentHumus
17/04/2013 - 0 CommentMuhammara
17/04/2013 - 0 CommentHumus
11/04/2013 - 0 CommentMaş Piyazı
28/03/2013 - 0 CommentKış Kızartması
28/03/2013 - 0 CommentYoğurtlu Karnıbahar
21/03/2013 - 0 CommentKısır (Antakya Usulu)
15/07/2013 - 0 CommentKuru Cacık
03/07/2015 - 0 CommentFava (Dereotlu)
03/07/2015 - 0 CommentŞalgamlı Bulgur Salatası
26/05/2015 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder