Malzemeler ;
  • 2-3 adet dolmalık kabak
  • 1/2 karnabahar
  • 4-5 adet kalın havuç
  • 1 su bardağı un
  • Sıvıyağ
  • Tuz
Yapılışı ;
Karnabahar çiçeklerine ayrılır, derin bir tencerede tuzlu suyla diri kalacak şekilde haşlanır, süzülür ve kurulanır. Kabaklar ve havuçlar verev dilimlenir ve kurulanır. Sebzeler az tuz ilave edilmis una bulanarak bol yağda kızartılır. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerine çıkarılır. Servis tabağına alınan kızarmış sebzeler sıcak veya soğuk sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
NOT: Kızartmadan önce patatesleri unlamaya gerek yok. 
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz