Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 2-3 adet dolmalık kabak
- 1/2 karnabahar
- 4-5 adet kalın havuç
- 1 su bardağı un
- Sıvıyağ
- Tuz
Karnabahar çiçeklerine ayrılır, derin bir tencerede tuzlu suyla diri kalacak şekilde haşlanır, süzülür ve kurulanır. Kabaklar ve havuçlar verev dilimlenir ve kurulanır. Sebzeler az tuz ilave edilmis una bulanarak bol yağda kızartılır. Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerine çıkarılır. Servis tabağına alınan kızarmış sebzeler sıcak veya soğuk sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
NOT: Kızartmadan önce patatesleri unlamaya gerek yok.Afiyet olsun!
Etiketler:Kış Kızartması,Salata - Meze
Benzer Yazılar ;
Zeytinyağlı Taze İç Bakla
11/05/2013 - 0 CommentCevizli Biber
17/04/2013 - 0 CommentCevizli Tarator
17/04/2013 - 0 Commentİtalyan Salatası
17/04/2013 - 0 CommentHumus
17/04/2013 - 0 CommentMuhammara
17/04/2013 - 0 CommentHumus
11/04/2013 - 0 CommentMaş Piyazı
28/03/2013 - 0 CommentKısır
27/03/2013 - 0 CommentYoğurtlu Karnıbahar
21/03/2013 - 0 CommentKuru Cacık
03/07/2015 - 0 CommentFava (Dereotlu)
03/07/2015 - 0 CommentŞalgamlı Bulgur Salatası
26/05/2015 - 0 CommentCacık
28/07/2013 - 0 CommentAkordeon Patates
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Çığırtma
19/07/2013 - 0 CommentFırında Yelpaze Patates
19/07/2013 - 0 CommentCevizli Cibes Salatası
18/07/2013 - 0 CommentKısır (Antakya Usulu)
15/07/2013 - 0 CommentBabagannuş
10/07/2013 - 0 CommentPiyaz
24/06/2013 - 0 CommentSoğan Salatası
22/06/2013 - 0 CommentMısır Mantarı
05/06/2013 - 0 CommentKısır (Adana Usulü)
13/05/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder