Malzemeler ; ( 20 adet)
  • 2 yumurta
  • 250 gr tatlı lor
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Şurubu için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Üzeri için ;
  • Antep fıstığı, hindistan cevizi
Yapılışı ;
  • Önce tatlının şurubu için şeker ve suyu tencerede yaklaşık 10 dakika kaynatın. Limon suyunu da ilave edip soğumaya bırakın.
  • Tatlı loru geniş bir kasede yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın.
  • Sırasıyla şekeri, unu, pirinç ununu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Hamuru krema sıkma torbasına koyup, yıldız uç ile şekil verin.
  • 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirin.
  • Servis yaparken hindistan cevizi ve ince dövülmüş antep fıstığı serpin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz