Malzemeler ; ( 20 adet)
Üzeri için ;
- 2 yumurta
- 250 gr tatlı lor
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı pirinç unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Şurubu için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı ;
- Antep fıstığı, hindistan cevizi
Afiyet olsun!
- Önce tatlının şurubu için şeker ve suyu tencerede yaklaşık 10 dakika kaynatın. Limon suyunu da ilave edip soğumaya bırakın.
- Tatlı loru geniş bir kasede yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın.
- Sırasıyla şekeri, unu, pirinç ununu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Hamuru krema sıkma torbasına koyup, yıldız uç ile şekil verin.
- 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirin.
- Servis yaparken hindistan cevizi ve ince dövülmüş antep fıstığı serpin.
Etiketler:Lor Tatlısı,Tatlılar

0 yorum:
Yorum Gönder