Malzemeler ; ( 20 adet)
Üzeri için ;
- 2 yumurta
- 250 gr tatlı lor
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı pirinç unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Şurubu için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı ;
- Antep fıstığı, hindistan cevizi
Afiyet olsun!
- Önce tatlının şurubu için şeker ve suyu tencerede yaklaşık 10 dakika kaynatın. Limon suyunu da ilave edip soğumaya bırakın.
- Tatlı loru geniş bir kasede yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın.
- Sırasıyla şekeri, unu, pirinç ununu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Hamuru krema sıkma torbasına koyup, yıldız uç ile şekil verin.
- 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirin.
- Servis yaparken hindistan cevizi ve ince dövülmüş antep fıstığı serpin.
Etiketler:Lor Tatlısı,Tatlılar
Benzer Yazılar ;
Tahinli Kuru Baklava
20/09/2013 - 0 CommentYoğurt Tatlısı
28/07/2013 - 0 CommentÇikolatalı Şekerpare
28/07/2013 - 0 CommentRevani
20/07/2013 - 0 CommentKaraçuval Helvası
16/07/2013 - 0 CommentŞam Tatlısı
09/07/2013 - 0 CommentKazandibi
09/07/2013 - 0 CommentYalancı Kalburabastı
08/07/2013 - 0 CommentKrem Karamel
07/07/2013 - 0 CommentSütlaç
06/07/2013 - 0 CommentKabak Tatlısı
03/07/2013 - 0 CommentKıbrıs Tatlısı
05/06/2013 - 0 CommentUn Helvası
11/04/2013 - 0 CommentKremalı Bisküvi
27/03/2013 - 0 CommentSütlü İrmik Helvası
23/03/2013 - 0 CommentKadayıflı Muhallebi
23/03/2013 - 0 CommentTürk Kahveli Beze
21/03/2013 - 0 CommentBalparmak
21/03/2013 - 0 CommentAyva Tatlısı
03/03/2013 - 0 CommentBalkabağı Tatlısı
16/02/2013 - 0 CommentUn Helvası
16/02/2013 - 0 CommentPeksimet (Etimek) Tatlısı
13/01/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
20/09/2013 - 0 CommentHindistan Cevizli Lokum
26/05/2015 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder