Malzemeler ;
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 1 kahve kaşığı tarçın
Üzeri için ;
  • Pudra şekeri (İsteğe göre)
Yapılışı ;
1,5 su bardağı toz şekerle 3 adet yumurta çırpılır. Yarım su bardağı ayçiçek yağı,1 su bardağı süt eklenerek çırpılır daha sonra taze sıkılmış 1 su bardağı portakal suyu katılır ve 3 su bardağı un azar azar ilave edilirken 1 paket kabartma tozu da eklenir.Son olarak da 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu kek hamuruna karıştırılır.Margarinle yağlanmış kek kalıbına hamur boşaltılır. Boza kıvamında elde edilen kek hamurunun üzerine 1 kahve kaşığı tarçın serpilir ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında 50 dakika pişirilir. Üzeri pudra şekeri ile süslenir. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz