Malzemeler:
Pandispanya İçin: 
  • 2 yumurta (önceden ısıtılmış)
  • 3/4 çay bardağı erimiş margarin (standart bardak)
  • 3 çay bard. un
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı mahlep 
  • Ve üzerine serpmek için pudra şekeri 
Kreması: 
  • 2 su bard. süt (standart bardak)
  • 50 gr margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1/2 çay bard. şeker
  • 1 paket vanilya
Pandispanyanın Yapılışı:
  • Yumurta ve toz şeker açık sarı renk olana dek iyice çırpılır. Margarin ve yoğurt eklenir, karıştırmaya devam edilir. Un ile kabartma tozu ve 1 çay kaşığı mahlep konur.  
  • 170 C fırında 40 dk. pişirilir.
Kremanın Yapılışı:
  • Toz şeker ile un karıştırılır, üzerine yumurtayla çırpılmış süt eklenir, çırpılır. Margarin eklenir. İnmeye yakın vanilya eklenir.
Püf Noktası:
  • Önce pandispanya pişirilir, soğutulur. Sonra krema pişirilir. Pandispanya  soğuyunca  ortadan ayrılır. Krema konur. Pasta ılınınca da üzerine pudra şekeri serpilir.
  • İstenirse arasına muz ya da çilek konulabilir.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz