Malzemeler:
Pandispanya İçin:
Kreması:
- 2 yumurta (önceden ısıtılmış)
- 3/4 çay bardağı erimiş margarin (standart bardak)
- 3 çay bard. un
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı mahlep
- Ve üzerine serpmek için pudra şekeri
Pandispanyanın Yapılışı:
- 2 su bard. süt (standart bardak)
- 50 gr margarin
- 1 yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı tepeleme un
- 1/2 çay bard. şeker
- 1 paket vanilya
Kremanın Yapılışı:
- Yumurta ve toz şeker açık sarı renk olana dek iyice çırpılır. Margarin ve yoğurt eklenir, karıştırmaya devam edilir. Un ile kabartma tozu ve 1 çay kaşığı mahlep konur.
- 170 C fırında 40 dk. pişirilir.
Püf Noktası:
- Toz şeker ile un karıştırılır, üzerine yumurtayla çırpılmış süt eklenir, çırpılır. Margarin eklenir. İnmeye yakın vanilya eklenir.
- Önce pandispanya pişirilir, soğutulur. Sonra krema pişirilir. Pandispanya soğuyunca ortadan ayrılır. Krema konur. Pasta ılınınca da üzerine pudra şekeri serpilir.
- İstenirse arasına muz ya da çilek konulabilir.
Etiketler:Alman Pastası,Pasta - Kek
0 yorum:
Yorum Gönder