Malzemeler:
Pandispanya İçin:
Kreması:
- 2 yumurta (önceden ısıtılmış)
- 3/4 çay bardağı erimiş margarin (standart bardak)
- 3 çay bard. un
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı mahlep
- Ve üzerine serpmek için pudra şekeri
Pandispanyanın Yapılışı:
- 2 su bard. süt (standart bardak)
- 50 gr margarin
- 1 yumurta sarısı
- 3 çorba kaşığı tepeleme un
- 1/2 çay bard. şeker
- 1 paket vanilya
Kremanın Yapılışı:
- Yumurta ve toz şeker açık sarı renk olana dek iyice çırpılır. Margarin ve yoğurt eklenir, karıştırmaya devam edilir. Un ile kabartma tozu ve 1 çay kaşığı mahlep konur.
- 170 C fırında 40 dk. pişirilir.
Püf Noktası:
- Toz şeker ile un karıştırılır, üzerine yumurtayla çırpılmış süt eklenir, çırpılır. Margarin eklenir. İnmeye yakın vanilya eklenir.
- Önce pandispanya pişirilir, soğutulur. Sonra krema pişirilir. Pandispanya soğuyunca ortadan ayrılır. Krema konur. Pasta ılınınca da üzerine pudra şekeri serpilir.
- İstenirse arasına muz ya da çilek konulabilir.
Etiketler:Alman Pastası,Pasta - Kek
Benzer Yazılar ;
Kakaolu Islak Kek
11/03/2013 - 0 CommentPortakallı Kek
09/03/2013 - 0 CommentKek
06/03/2013 - 0 CommentAnneanne Keki
23/02/2013 - 0 CommentYulaflı Bar
20/12/2012 - 0 CommentMuzlu Rulo Pasta
13/12/2012 - 0 CommentPetibör Bisküvili Pasta
11/12/2012 - 0 CommentKuru Meyveli Parfe
19/11/2012 - 0 CommentTahinli Kek
13/11/2012 - 0 CommentLimonlu Cheesecake
08/11/2012 - 0 CommentMozaik Pasta
28/10/2012 - 0 CommentPandispanya Keki
07/08/2012 - 0 CommentKakaolu Sünger Kek
07/08/2012 - 0 CommentIslak Kek
07/08/2012 - 0 CommentAlman Pastası
20/01/2014 - 0 CommentNişastalı Kurabiye l Muzlu l
04/10/2014 - 0 CommentTahıl Gevrekli Muffin
28/10/2013 - 0 CommentZencefilli Kek
24/07/2013 - 0 CommentLimonlu/Haşhaşlı Kek
07/07/2013 - 0 CommentErzincan Lokumu
05/06/2013 - 0 CommentCevizli Kakaolu Kek
19/04/2013 - 0 CommentWaffle
18/04/2013 - 0 CommentElmalı Tart
18/04/2013 - 0 CommentKremalı İncirli Kek
11/03/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder