Malzemeler ;
Üzeri için ;
- 1 kg ıspanak
- 1 adet büyük boy soğan
- Tuz, kırmızı biber
- Zeytinyağı
Süslemek için ;
- 6 adet yumurta
Yapılışı ;
- 1 dilim kaşar
Afiyet olsun!
- İyice yıkanan ıspanaklar ince ince doğranır.
- Derin bir tencerede ince doğranmış soğan az miktarda zentinyağında sotelenir ve ıspanaklar içine katılır.
- Kısık ateşte, tencerenin kapağını açmadan 10 dk kadar pişirilir.
- Tuz, kırmızı biber ekleyerek karıştırılır ve kare servis tepsisine dökülür.
- Yumurtalar adedince çukurlar açılır ve yumurtalar o kısımlara kırılır.
- (ben yumurtanın beyazını pek sevmediğim için önce sarısı koydum, sonrasında 1 yemek kaşığı beyazından ekledim.)
- 170 cc de yumurtalar pişinceye kadar pişirilir.
- İnce doğranmış kaşar peyniri ve kırmızı biberle süsleyebilirsiniz.
Etiketler:Fırında Ispanak,Yemekler
Benzer Yazılar ;
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği
11/05/2013 - 0 CommentAli Nazik
11/05/2013 - 0 CommentYumurtalı Ispanak
26/04/2013 - 0 CommentSemizotu Yemeği
20/04/2013 - 1 CommentYaprak Sarma ve Kuru Patlıcan
17/04/2013 - 0 CommentFırında Karnıbahar
05/04/2013 - 0 CommentKarnabahar Sote
23/03/2013 - 0 CommentPatlıcan Yemeği
15/03/2013 - 0 CommentKarnıbahar Kızartması
21/02/2013 - 0 CommentÇömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye
07/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
06/12/2012 - 0 CommentYaprak Sarma
06/12/2012 - 0 CommentKarnıyarık
01/12/2012 - 0 CommentZeytinyağlı Taze Fasulye
03/07/2015 - 0 CommentSultaniye
20/01/2014 - 0 CommentEtli Nohut
20/01/2014 - 0 CommentPatlıcanlı Köfte
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Musakka
23/07/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa
18/07/2013 - 0 Commentİmam Bayıldı (Karnıyarık)
14/07/2013 - 0 CommentMahmudiye
14/07/2013 - 0 CommentBörülce Yemeği
12/07/2013 - 0 CommentFırında Etli Patlıcan
12/07/2013 - 0 CommentPratik Şakşuka
22/06/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder