Malzemeler ;
  • 1 kg ıspanak
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Tuz, kırmızı biber
  • Zeytinyağı
Üzeri için ;
  • 6 adet yumurta
Süslemek için ;
  • 1 dilim kaşar
Yapılışı ;
  • İyice yıkanan ıspanaklar ince ince doğranır.
  • Derin bir tencerede ince doğranmış soğan az miktarda zentinyağında sotelenir ve ıspanaklar içine katılır.
  • Kısık ateşte, tencerenin kapağını açmadan 10 dk kadar pişirilir.
  • Tuz, kırmızı biber ekleyerek karıştırılır ve kare servis tepsisine dökülür.
  • Yumurtalar adedince çukurlar açılır ve yumurtalar o kısımlara kırılır.
  • (ben yumurtanın beyazını pek sevmediğim için önce sarısı koydum, sonrasında 1 yemek kaşığı beyazından ekledim.)
  • 170 cc de yumurtalar pişinceye kadar pişirilir.
  • İnce doğranmış kaşar peyniri ve kırmızı biberle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz