Malzemeler ;
  • 12 adet derili ve kemikli tavuk but (baget şeklinde)
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 15 adet kıska soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı ;
  • Biberleri uzun doğrayın.
  • Sarımsakları, domatesi küçük doğrayın.
  • Tereyağ hariç butlarla bütün malzemeleri karıştırın ve fırın kabına yerleştirin.
  • Tereyağını parçalar halinde üzerine dizin.
  • Üzerine 1 çay bardağı su dökün.
  • 200 - 220 C'de 1-1,5 saat kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 
Not ;
  • Pişerken ara ara bir kaşıkla suyundan üzerine gezdirirseniz, tavuklar iyice kızarır.
  • Üzerinin fazla kızarmaması için alüminyun ile kapatabilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz