Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 12 adet derili ve kemikli tavuk but (baget şeklinde)
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 15 adet kıska soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Not ;
- Biberleri uzun doğrayın.
- Sarımsakları, domatesi küçük doğrayın.
- Tereyağ hariç butlarla bütün malzemeleri karıştırın ve fırın kabına yerleştirin.
- Tereyağını parçalar halinde üzerine dizin.
- Üzerine 1 çay bardağı su dökün.
- 200 - 220 C'de 1-1,5 saat kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!
- Pişerken ara ara bir kaşıkla suyundan üzerine gezdirirseniz, tavuklar iyice kızarır.
- Üzerinin fazla kızarmaması için alüminyun ile kapatabilirsiniz.
Etiketler:Et - Tavuk,Fırında Tavuk But
Benzer Yazılar ;
Et Haşlama
21/05/2015 - 0 CommentEv Yapımı Döner
04/10/2014 - 0 CommentTepsi Oruğu (Oruk Kebabı)
11/08/2013 - 0 CommentÇökertme Kebabı
31/07/2013 - 0 CommentEt Kızartması
24/07/2013 - 0 CommentTavuklu Un Çorbası
23/07/2013 - 0 CommentTavuk Kanadı Izgara
20/07/2013 - 0 CommentAntakya Tepsi Kebabı
15/07/2013 - 0 CommentArnavut Ciğeri
22/06/2013 - 0 CommentTantuni
16/05/2013 - 0 Commentİskender Kebap
16/05/2013 - 0 CommentFırın Poşetinde Tavuk
28/03/2013 - 0 CommentSoğan Yahnisi
28/03/2013 - 0 CommentCiğer Kavurma
23/03/2013 - 0 CommentMaklube
19/01/2013 - 0 CommentTaşlık Kebabı
13/01/2013 - 0 CommentCiğer Sote
13/01/2013 - 0 CommentHindi
31/12/2012 - 0 CommentFırında Hindi
31/12/2012 - 0 CommentYoğurtlu Kebap
13/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
04/07/2015 - 0 CommentBodrum Çökertme Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentGulaş Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentTavuk Şinitzel
22/06/2015 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder