Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 12 adet derili ve kemikli tavuk but (baget şeklinde)
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 15 adet kıska soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Not ;
- Biberleri uzun doğrayın.
- Sarımsakları, domatesi küçük doğrayın.
- Tereyağ hariç butlarla bütün malzemeleri karıştırın ve fırın kabına yerleştirin.
- Tereyağını parçalar halinde üzerine dizin.
- Üzerine 1 çay bardağı su dökün.
- 200 - 220 C'de 1-1,5 saat kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun!
- Pişerken ara ara bir kaşıkla suyundan üzerine gezdirirseniz, tavuklar iyice kızarır.
- Üzerinin fazla kızarmaması için alüminyun ile kapatabilirsiniz.
Etiketler:Et - Tavuk,Fırında Tavuk But
0 yorum:
Yorum Gönder