Malzemeler ; (Köfte için )
  • 2-3 su bardağı ince köftelik bulgur
  • Yarım bardak irmik ( yumuşak tutması için olmasa da olur )
  • 1 tane yumurta 
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pulbiber , kimyon , karabiber ve tuz
Sosu İçin Malzemeler ;
  • 4-5 diş sarımsak
  • Yeterince sıvıyağ
  • 3-4 tane domates
  • Kıyılmış maydanoz
  • 1 kaşık domates 1 kaşık biber salçası 
Yapılışı ;
  • Bulgurun ve irmiğin üzerine sıcağa yakın ılık su dökülür. 
  • Salça ve baharatları eklenir.
  • Yoğurmaya başlanır.
  • Hamur haline gelene kadar çiğ köfte gibi yoğrulur.
  • Yaklaşık on dakika sonra un ve yumurta eklenir .
  • Gerektikçe ılık su dökülür. ( çok olmamak kaydıyla )
  • Yeterli yoğrulmazsa suda dağılabilir. 
  • Tencereye kaynar su , tuz ve bir tatlı kaşığı limontuzu konulur.
  • Köfteler kaynar tencereye atılır .
  • Ağzı dağılamasın diye kapatılmaz.
  • Yenme kıvamına gelince suyu süzülerek alınır. 
  • Özellikle yayvan bir tencerede ezilmiş sarımsak yağda kavrulur.
  • Salçaları eklenir.
  • Kabuğu alınmış incecik doğranmış domates eklenip yumuşayana kadar pişirilir.
  • Maydanozun sap kısımları kıyılıp sosa atılır.
  • Suyu süzülen köfte sosun içine atılır.
  • Tahta kaşıkla örselemeden sosla köfte birleştirilir.
  • Sıcakken tabaklara servis yapılıp üzeri bol maydanozla sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz