Malzemeler ; (Köfte için )
Sosu İçin Malzemeler ;
- 2-3 su bardağı ince köftelik bulgur
- Yarım bardak irmik ( yumuşak tutması için olmasa da olur )
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pulbiber , kimyon , karabiber ve tuz
Yapılışı ;
- 4-5 diş sarımsak
- Yeterince sıvıyağ
- 3-4 tane domates
- Kıyılmış maydanoz
- 1 kaşık domates 1 kaşık biber salçası
Afiyet olsun!
- Bulgurun ve irmiğin üzerine sıcağa yakın ılık su dökülür.
- Salça ve baharatları eklenir.
- Yoğurmaya başlanır.
- Hamur haline gelene kadar çiğ köfte gibi yoğrulur.
- Yaklaşık on dakika sonra un ve yumurta eklenir .
- Gerektikçe ılık su dökülür. ( çok olmamak kaydıyla )
- Yeterli yoğrulmazsa suda dağılabilir.
- Tencereye kaynar su , tuz ve bir tatlı kaşığı limontuzu konulur.
- Köfteler kaynar tencereye atılır .
- Ağzı dağılamasın diye kapatılmaz.
- Yenme kıvamına gelince suyu süzülerek alınır.
- Özellikle yayvan bir tencerede ezilmiş sarımsak yağda kavrulur.
- Salçaları eklenir.
- Kabuğu alınmış incecik doğranmış domates eklenip yumuşayana kadar pişirilir.
- Maydanozun sap kısımları kıyılıp sosa atılır.
- Suyu süzülen köfte sosun içine atılır.
- Tahta kaşıkla örselemeden sosla köfte birleştirilir.
- Sıcakken tabaklara servis yapılıp üzeri bol maydanozla sıcak servis yapılır.
Etiketler:Köfteler,Sarımsaklı Köfte
0 yorum:
Yorum Gönder