Malzemeler:
Yapılışı:
- 400 gr. haşlanmış nohut
- 1 kahve fincanı tahin
- 1 kahve fincanı limon suyu
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz, ceviz, susam
Limon suyu ve zeytinyağı haricindeki tüm malzeme rondodan geçirilir. Püre kıvamına gelince limon suyu ve zeytiyağı yavaş yavaş eklenir. Servis etmeden hemen önce kurumaması için zeytinyağı ekleyerek servis edilir. (Aksi halde üst kısmı kuruyarak, hafifçe sertleşebilir.)Afiyet olsun!
Etiketler:Humus,Salata - Meze
Benzer Yazılar ;
Zeytinyağlı Taze İç Bakla
11/05/2013 - 0 CommentCevizli Biber
17/04/2013 - 0 CommentCevizli Tarator
17/04/2013 - 0 Commentİtalyan Salatası
17/04/2013 - 0 CommentMuhammara
17/04/2013 - 0 CommentMaş Piyazı
28/03/2013 - 0 CommentKış Kızartması
28/03/2013 - 0 CommentKısır
27/03/2013 - 0 CommentYoğurtlu Karnıbahar
21/03/2013 - 0 CommentHumus
11/04/2013 - 0 CommentKuru Cacık
03/07/2015 - 0 CommentFava (Dereotlu)
03/07/2015 - 0 CommentŞalgamlı Bulgur Salatası
26/05/2015 - 0 CommentCacık
28/07/2013 - 0 CommentAkordeon Patates
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Çığırtma
19/07/2013 - 0 CommentFırında Yelpaze Patates
19/07/2013 - 0 CommentCevizli Cibes Salatası
18/07/2013 - 0 CommentKısır (Antakya Usulu)
15/07/2013 - 0 CommentBabagannuş
10/07/2013 - 0 CommentPiyaz
24/06/2013 - 0 CommentSoğan Salatası
22/06/2013 - 0 CommentMısır Mantarı
05/06/2013 - 0 CommentKısır (Adana Usulü)
13/05/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder