Malzemeler :
Yapılışı :
- 1 kilo istavrit
- Yarım su bardağından fazla mısır unu
- Tuz
- 4-5 yemek kaşığı ayçiçek veya mısırözü yağı
Afiyet olsun!
- Balıkların kafalarını koparıp karın kısmını temizleyin.
- Bol suda duru su çıkana kadar yıkayıp süzdürün.
- Mısır ununu genişçe bir kaseye alıp tuz ekleyin.
- Balıkları ikişer üçer mısır ununa bulayıp silkeleyerek 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirilmiş tercihen yapışmayacak teflon tavaya dizin. Orta ateşte kızartın.
- Balık çevirme kapağı ile veya tavanın içine girecek genişlikte düz bir tabakla çevirin ve kaydırarak diğer tarafınıda kızartın.
- Yine servis tabağınıza ters çevirerek servis yapın.
Etiketler:Deniz Ürünleri,İstavrit Tava
Benzer Yazılar ;
Somon
26/04/2013 - 0 CommentFırında İstavrit
23/04/2013 - 0 CommentKağıtta Levrek
15/11/2012 - 0 CommentFırında Palamut
15/11/2012 - 0 CommentYaprak Sardalya Kızartması
08/11/2012 - 0 CommentPalamut Tava
29/10/2012 - 0 CommentSomon Şiş
31/08/2012 - 0 CommentKalamar Dolma
26/08/2012 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder