Malzemeler :
  • 1 kilo istavrit
  • Yarım su bardağından fazla mısır unu
  • Tuz
  • 4-5 yemek kaşığı ayçiçek veya mısırözü yağı
Yapılışı :
  • Balıkların kafalarını koparıp karın kısmını temizleyin.
  • Bol suda duru su çıkana kadar yıkayıp süzdürün.
  • Mısır ununu genişçe bir kaseye alıp tuz ekleyin.
  • Balıkları ikişer üçer mısır ununa bulayıp silkeleyerek 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirilmiş tercihen yapışmayacak teflon tavaya dizin. Orta ateşte kızartın.
  • Balık çevirme kapağı ile veya tavanın içine girecek genişlikte düz bir tabakla çevirin ve kaydırarak diğer tarafınıda kızartın.
  • Yine servis tabağınıza ters çevirerek servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz