Malzemeler ;
Kızartmak için ;
- 1 kg Somon.
- Tuz.
- Taze çekilmiş karabiber. ( isteğe bağlı )
Yapılışı ;
- Sıvı yağ.
- Çok az tereyağ. ( isteğe bağlı )
Balıklarımızı güzelce yıkayalım ve havlu kağıt ile kurulayalım. Tavamıza bir miktar sıvı yağ koyalım ve iyice ısınmasını sağlayalım. Balık larımızı tavamıza yerleştirip üzerine tuz serpelim ve kesme şeker büyüklüğünde tereyağı koyalım. Mühürleme tekniği ile balıklarımızı pişirelim. ( Bir tarafı iyice kızaran balıklarımızın dikkatli bir şekilde öbür tarafını çevirelim, birmiktar kızarınca tavamızın altını orta hararete getirelim ve kapağını kaparalımlıki içi de pişsin.)
Balıklarımızın her iki tarafı güzelce kızartalım.
Piştiğine emin olduğumuz balıklarımızı kağıt havlu üzerine bırakalım. Fazla yağını aldığımız balıklarımızı servis tabağımıza yerleştirelim ve sıcak sıcak ikram edelim...Afiyet olsun!
Etiketler:Deniz Ürünleri,Somon
0 yorum:
Yorum Gönder