Malzemeler :
Yapılışı :
- 250 gr. kadar ıspanak ( Ayıklanmış, güzelce yıkanmış ve doğranmış )
- 1 orta boy kuru soğan
- 2-3 yumurta
- Biraz sıvı yağ
- Biraz tereyağ (margarinde olabilir)
- Pulbiber
- Taze çekilmiş karabiber
- Tuz
Genişce bir tavaya yemeklik doğradığımız soğanlarımızı koyalım, biraz sıvı yağ ekleyelim ve kavurmaya başlayalım. Kavrulan soğanlarımıza doğradığımız ıspanağımızı ilave edelim ve biraz tuz serpip tavamızın ağzını kapatalım. Ispanaklarımız suyunu salıp ekrar çekene kadar arada karıştırarak kavuralım. Pul biber, karabiber ve bir miktar tereyağ ekleyelim karıştıralım. Son olarak yumurtalarımızı kıralım, yumurtalarımız pişene kadar ocakta tutalım ve sıcak sıcak servis yapalım.Afiyet olsun!
Etiketler:Yemekler,Yumurtalı Ispanak
Benzer Yazılar ;
Karnıyarık
01/12/2012 - 0 CommentIspanak Mıhlaması
09/07/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Taze Fasulye
03/07/2015 - 0 CommentSultaniye
20/01/2014 - 0 CommentEtli Nohut
20/01/2014 - 0 CommentPatlıcanlı Köfte
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Musakka
23/07/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa
18/07/2013 - 0 Commentİmam Bayıldı (Karnıyarık)
14/07/2013 - 0 CommentMahmudiye
14/07/2013 - 0 CommentBörülce Yemeği
12/07/2013 - 0 CommentFırında Etli Patlıcan
12/07/2013 - 0 CommentPratik Şakşuka
22/06/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa Yemeği
11/05/2013 - 0 CommentAli Nazik
11/05/2013 - 0 CommentSemizotu Yemeği
20/04/2013 - 1 CommentFırında Ispanak
18/04/2013 - 0 CommentYaprak Sarma ve Kuru Patlıcan
17/04/2013 - 0 CommentFırında Karnıbahar
05/04/2013 - 0 CommentKarnabahar Sote
23/03/2013 - 0 CommentPatlıcan Yemeği
15/03/2013 - 0 CommentKarnıbahar Kızartması
21/02/2013 - 0 CommentÇömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye
07/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
06/12/2012 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder