Malzemeler:
Yapılışı:
- 125 gr tereyağı (margarinde olabilir)
- 1 Su bardağı un
- 1 Su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt (suda olabilir)
- 1 paket toz vanilya (olmaya bilir)
Afiyet olsun
- Bir tavanın içine tereyağını koyun ve köpürene kadar eritin
- Köpüren tereyağının içine un ilave edip 20 dakika boyunca sık sık karıştırarak kavurun
- Bu esnada şeker ve süt bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın
- Vanilya ,şeker ve süt kaynayınca 20 dakikası dolan un helvasının içine yavaşça ilave ederek karıştırmaya devam edin
- Un helvası suyunu çektikten sonra 10 dakika daha ocakta kavurmaya devam edin ve ocaktan alın
- Servis tabağına kaşık yardımı ile veya dondurma kaşığı ile koyup servis edin.Üzerine cevizde serpebilirsiniz.
Not: Unu yarı yarıya buğday nişastası ile karıştırarak daha kıvamlı bir helva elde edebilirsiniz..
Etiketler:Tatlılar,Un Helvası
Benzer Yazılar ;
Un Helvası
16/02/2013 - 0 CommentPeksimet (Etimek) Tatlısı
13/01/2013 - 0 CommentHindistan Cevizli Lokum
26/05/2015 - 0 CommentTahinli Kuru Baklava
20/09/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
20/09/2013 - 0 CommentYoğurt Tatlısı
28/07/2013 - 0 CommentÇikolatalı Şekerpare
28/07/2013 - 0 CommentRevani
20/07/2013 - 0 CommentKaraçuval Helvası
16/07/2013 - 0 CommentŞam Tatlısı
09/07/2013 - 0 CommentKazandibi
09/07/2013 - 0 CommentYalancı Kalburabastı
08/07/2013 - 0 CommentKrem Karamel
07/07/2013 - 0 CommentSütlaç
06/07/2013 - 0 CommentKabak Tatlısı
03/07/2013 - 0 CommentKıbrıs Tatlısı
05/06/2013 - 0 CommentKremalı Bisküvi
27/03/2013 - 0 CommentSütlü İrmik Helvası
23/03/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
23/03/2013 - 0 CommentKadayıflı Muhallebi
23/03/2013 - 0 CommentTürk Kahveli Beze
21/03/2013 - 0 CommentBalparmak
21/03/2013 - 0 CommentAyva Tatlısı
03/03/2013 - 0 CommentBalkabağı Tatlısı
16/02/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder