Malzemeler (4 kişilik) ;
Terbiyesi için ;
- 3 su bardağı tavuk suyu (haşlanan tavuk suyu) (gözünüze az gelirse biraz daha ekleye bilirsiniz)
- 2 su bardağı su
- 1 adet tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş)
- Yarım su bardağı tel şehriye
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan (ufak)
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Süslemek için maydanoz
Yapılışı ;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz karabiber
Afiyet olsun!
- İnce ince kıydığınız soğanı ve sarımsağı, sıvıyağ ile bir tencerede kavurun. Önce tel şehriyeleri ve az sonra havuçları ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Birkaç dakika geçince, suyu ve tavuk suyunu da ekleyerek kaynatın. Şehriyeler yumuşayınca, ocağı kısın ve önceden haşlayıp, didiklediğiniz tavukları tencereye atın.
- Bu sırada ayrı bir kapta yumurta sarısınu, unu ve limon suyunu iyice çırpın. Kabın içerisine çorbanın suyundan katarak, ısıları eşitleyin. Bu karışımın tamamını, yedirerek tencereye ekleyin.
- Bir taşım kaynadıktan sonra çorbanız hazır. Maydanozla süsleyerek servis yapabilirsiniz. Karabiber de çok yakışıyor.
Püf noktası: Terbiyeyi çorbaya eklerken aynı zamanda çorbayı hızlı hızlı karıştırmayı kesinlikle ihmal etmeyin.
Etiketler:Çorbalar,Terbiyeli Tavuk

0 yorum:
Yorum Gönder