Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 1 kg pırasa
- Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- Bir tatlı kaşığı limon suyu
- Tuz
- Bir avuç kadar pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
Öncelikle havucu doğrayıp yağ koyduğumuz tencereye koyuyoruz ve havuçları soteliyoruz ardından kırmızı biberleri de ekleyip soteleme işlemine devam ediyoruz. İnce ince doğradığınmız pırasaları da üzerine ekleyip kendilerini bırakana kadar soteleme işlemini sürdürüyoruz. Salça pek tercih edilmez ama ben salçalı daha çok seviyorum ve daha lezzetli olduğu kanaatindeyim. Ve salçayı ilave edip üzerine pirinç, sıcak su ve tuzu ekleyip pişirmeye başlıyoruz.Afiyet Olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder