Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 1 kg pırasa
- Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
- 2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- Bir tatlı kaşığı limon suyu
- Tuz
- Bir avuç kadar pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
Öncelikle havucu doğrayıp yağ koyduğumuz tencereye koyuyoruz ve havuçları soteliyoruz ardından kırmızı biberleri de ekleyip soteleme işlemine devam ediyoruz. İnce ince doğradığınmız pırasaları da üzerine ekleyip kendilerini bırakana kadar soteleme işlemini sürdürüyoruz. Salça pek tercih edilmez ama ben salçalı daha çok seviyorum ve daha lezzetli olduğu kanaatindeyim. Ve salçayı ilave edip üzerine pirinç, sıcak su ve tuzu ekleyip pişirmeye başlıyoruz.Afiyet Olsun!
Benzer Yazılar ;
Yumurtalı Ispanak
26/04/2013 - 0 CommentSemizotu Yemeği
20/04/2013 - 1 CommentFırında Ispanak
18/04/2013 - 0 CommentYaprak Sarma ve Kuru Patlıcan
17/04/2013 - 0 CommentFırında Karnıbahar
05/04/2013 - 0 CommentKarnabahar Sote
23/03/2013 - 0 CommentPatlıcan Yemeği
15/03/2013 - 0 CommentKarnıbahar Kızartması
21/02/2013 - 0 CommentÇömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye
07/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
06/12/2012 - 0 CommentYaprak Sarma
06/12/2012 - 0 CommentKarnıyarık
01/12/2012 - 0 CommentZeytinyağlı Taze Fasulye
03/07/2015 - 0 CommentSultaniye
20/01/2014 - 0 CommentEtli Nohut
20/01/2014 - 0 CommentPatlıcanlı Köfte
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Musakka
23/07/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa
18/07/2013 - 0 Commentİmam Bayıldı (Karnıyarık)
14/07/2013 - 0 CommentMahmudiye
14/07/2013 - 0 CommentBörülce Yemeği
12/07/2013 - 0 CommentFırında Etli Patlıcan
12/07/2013 - 0 CommentPratik Şakşuka
22/06/2013 - 0 CommentAli Nazik
11/05/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder