Malzemeler :
  • 500 gr. taze taze iç  bakla
  • 250 gr. taze soğan
  • 2 adet taze sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet dereotu
Yapılışı:
Baklaları yıkayalım,tencereye zeytin yağını koyup taze soğan ve sarımsağı incecik kıyıp baklalarla beraber ilave edelim,üzerine toz şekeri serpiştirip sararıncaya kadar beş-altı dakika sote edelim,daha sonra tuz ve bir fincan suyla beraber kısık ateşte iç baklalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.Zeytinyağlı baklayı servis tabağına alıp dereotu ile süsleyip servis yapalım.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz