Malzemeler :
Yapılışı:
- 500 gr. taze taze iç bakla
- 250 gr. taze soğan
- 2 adet taze sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet dereotu
Baklaları yıkayalım,tencereye zeytin yağını koyup taze soğan ve sarımsağı incecik kıyıp baklalarla beraber ilave edelim,üzerine toz şekeri serpiştirip sararıncaya kadar beş-altı dakika sote edelim,daha sonra tuz ve bir fincan suyla beraber kısık ateşte iç baklalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.Zeytinyağlı baklayı servis tabağına alıp dereotu ile süsleyip servis yapalım.Afiyet olsun!
Benzer Yazılar ;
Muhammara
17/04/2013 - 0 CommentHumus
11/04/2013 - 0 CommentMaş Piyazı
28/03/2013 - 0 CommentKış Kızartması
28/03/2013 - 0 CommentKısır
27/03/2013 - 0 CommentYoğurtlu Karnıbahar
21/03/2013 - 0 CommentKuru Cacık
03/07/2015 - 0 CommentFava (Dereotlu)
03/07/2015 - 0 CommentŞalgamlı Bulgur Salatası
26/05/2015 - 0 CommentCacık
28/07/2013 - 0 CommentAkordeon Patates
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Çığırtma
19/07/2013 - 0 CommentFırında Yelpaze Patates
19/07/2013 - 0 CommentCevizli Cibes Salatası
18/07/2013 - 0 CommentKısır (Antakya Usulu)
15/07/2013 - 0 CommentBabagannuş
10/07/2013 - 0 CommentPiyaz
24/06/2013 - 0 CommentSoğan Salatası
22/06/2013 - 0 CommentMısır Mantarı
05/06/2013 - 0 CommentKısır (Adana Usulü)
13/05/2013 - 0 CommentCevizli Biber
17/04/2013 - 0 CommentCevizli Tarator
17/04/2013 - 0 Commentİtalyan Salatası
17/04/2013 - 0 CommentHumus
17/04/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder