Malzemeler :
  • 250 Gr Orta Yağlı Kuzu Kıyması
  • 4 Adet Orta Boy Kemer Patlıcan
  • 3-4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
  • 4 Diş Sarımsak
  • 2-3 Adet Yeşil Sivri Biber
  • 1/2 Yemek Kaşığı Pul Biber
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • Tuz
Yapılışı :
  • Sarımsakları soyup tuz ilave ederek iyice eziyoruz ve süzme yoğurdumuzla karıştırıyoruz. Patlıcanlarımızı mümkünse kömür ateşinde ama imkanımız yoksa ocakta ya da fırında közlüyoruz. Patlıcanlarımızı közledikten sonra kabuklarını soyup saplarını kesiyoruz ve bir çatal ile iyice eziyoruz. Bu esnada yanmaz bir tavada kıymamızı kendi yağında kavuruyoruz. Kavurma esnasında içine karabiber ve biraz pul biber ilave ediyoruz.
  • Servis öncesi bir kaşık tereyağını eritip, ezdiğimiz patlıcanımızı biraz çevirerek ısıtıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra sarımsaklı yoğurdumuz ile iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı servis tabağına aldıktan sonra üzerine kavurduğumuz kıymayı ekliyoruz. İsteğe bağlı olarak bir kaşık yağı eritip pul biber ilave ettikten sonra yemeğinizin üzerine dökebilirsiniz. Yeşil sivri biberi de ince kıyarak kıymaların üstüne serpebilirsiniz.

Püf Noktası :
  • Bu yemeği mutlaka çekirdeksiz kemer patlıcan ile yapın.
  • Dilerseniz yemeğinizin üstüne ince kıyılmış maydanoz ilavesi de yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz