Malzemeler :
Yapılışı :
- 250 Gr Orta Yağlı Kuzu Kıyması
- 4 Adet Orta Boy Kemer Patlıcan
- 3-4 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
- 4 Diş Sarımsak
- 2-3 Adet Yeşil Sivri Biber
- 1/2 Yemek Kaşığı Pul Biber
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- Tuz
- Sarımsakları soyup tuz ilave ederek iyice eziyoruz ve süzme yoğurdumuzla karıştırıyoruz. Patlıcanlarımızı mümkünse kömür ateşinde ama imkanımız yoksa ocakta ya da fırında közlüyoruz. Patlıcanlarımızı közledikten sonra kabuklarını soyup saplarını kesiyoruz ve bir çatal ile iyice eziyoruz. Bu esnada yanmaz bir tavada kıymamızı kendi yağında kavuruyoruz. Kavurma esnasında içine karabiber ve biraz pul biber ilave ediyoruz.
- Servis öncesi bir kaşık tereyağını eritip, ezdiğimiz patlıcanımızı biraz çevirerek ısıtıyoruz. Ocaktan aldıktan sonra sarımsaklı yoğurdumuz ile iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı servis tabağına aldıktan sonra üzerine kavurduğumuz kıymayı ekliyoruz. İsteğe bağlı olarak bir kaşık yağı eritip pul biber ilave ettikten sonra yemeğinizin üzerine dökebilirsiniz. Yeşil sivri biberi de ince kıyarak kıymaların üstüne serpebilirsiniz.
Püf Noktası :
- Bu yemeği mutlaka çekirdeksiz kemer patlıcan ile yapın.
- Dilerseniz yemeğinizin üstüne ince kıyılmış maydanoz ilavesi de yapabilirsiniz.
Benzer Yazılar ;
Yaprak Sarma
06/12/2012 - 0 CommentKarnıyarık
01/12/2012 - 0 CommentZeytinyağlı Taze Fasulye
03/07/2015 - 0 CommentSultaniye
20/01/2014 - 0 CommentEtli Nohut
20/01/2014 - 0 CommentPatlıcanlı Köfte
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Musakka
23/07/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa
18/07/2013 - 0 Commentİmam Bayıldı (Karnıyarık)
14/07/2013 - 0 CommentMahmudiye
14/07/2013 - 0 CommentBörülce Yemeği
12/07/2013 - 0 CommentFırında Etli Patlıcan
12/07/2013 - 0 CommentPratik Şakşuka
22/06/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa Yemeği
11/05/2013 - 0 CommentYumurtalı Ispanak
26/04/2013 - 0 CommentSemizotu Yemeği
20/04/2013 - 1 CommentFırında Ispanak
18/04/2013 - 0 CommentYaprak Sarma ve Kuru Patlıcan
17/04/2013 - 0 CommentFırında Karnıbahar
05/04/2013 - 0 CommentKarnabahar Sote
23/03/2013 - 0 CommentPatlıcan Yemeği
15/03/2013 - 0 CommentKarnıbahar Kızartması
21/02/2013 - 0 CommentÇömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye
07/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
06/12/2012 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder