Malzemeler ;
Üzeri İçin ;
- 250 gr. tereyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt(koyu kısmından)
- 1 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un(2 yemek kaşığı fazla kullandım)
Yapılışı ;
- 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
Pudra şekeri dışında tüm malzemeler ile hamur hazırlayın.Kurbiye hamuru gibi oluyor.Ununu kontrollü eklerseniz çok daha başarılı olur.Hazırladığınız hamuru,25x25cm kare kelepçeli kek kalıbına elinizle, eşit aralıklarla bastırın.Daha sonra, doğru önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırına.Üzeri pemleşince fırından alın.Ilınınca , baklava dilimleri halinde veya kare şeklinde kesin.Soğuduğu zaman üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder