Malzemeler ;
Üzeri İçin ;
- 250 gr. tereyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt(koyu kısmından)
- 1 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un(2 yemek kaşığı fazla kullandım)
Yapılışı ;
- 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
Pudra şekeri dışında tüm malzemeler ile hamur hazırlayın.Kurbiye hamuru gibi oluyor.Ununu kontrollü eklerseniz çok daha başarılı olur.Hazırladığınız hamuru,25x25cm kare kelepçeli kek kalıbına elinizle, eşit aralıklarla bastırın.Daha sonra, doğru önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırına.Üzeri pemleşince fırından alın.Ilınınca , baklava dilimleri halinde veya kare şeklinde kesin.Soğuduğu zaman üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.Afiyet olsun!
Benzer Yazılar ;
Limonlu/Haşhaşlı Kek
07/07/2013 - 0 CommentCevizli Kakaolu Kek
19/04/2013 - 0 CommentAlman Pastası
19/04/2013 - 0 CommentWaffle
18/04/2013 - 0 CommentElmalı Tart
18/04/2013 - 0 CommentKremalı İncirli Kek
11/03/2013 - 0 CommentKakaolu Islak Kek
11/03/2013 - 0 CommentPortakallı Kek
09/03/2013 - 0 CommentKek
06/03/2013 - 0 CommentAnneanne Keki
23/02/2013 - 0 CommentYulaflı Bar
20/12/2012 - 0 CommentMuzlu Rulo Pasta
13/12/2012 - 0 CommentPetibör Bisküvili Pasta
11/12/2012 - 0 CommentKuru Meyveli Parfe
19/11/2012 - 0 CommentTahinli Kek
13/11/2012 - 0 CommentLimonlu Cheesecake
08/11/2012 - 0 CommentMozaik Pasta
28/10/2012 - 0 CommentPandispanya Keki
07/08/2012 - 0 CommentKakaolu Sünger Kek
07/08/2012 - 0 CommentIslak Kek
07/08/2012 - 0 CommentNişastalı Kurabiye l Muzlu l
04/10/2014 - 0 CommentAlman Pastası
20/01/2014 - 0 CommentTahıl Gevrekli Muffin
28/10/2013 - 0 CommentZencefilli Kek
24/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder