MALZEMELER
- 3 su bardagı un
- 3 su bardagi su
- Tuz
YAPILIŞI
Tüm malzemeyi derince bir çırpma kabında, mikserle, iyice karışana ve topak kalmayana kadar çırpıyoruz. Kıvamı resimde de görüldüğü gibi çok koyu bir ayran kıvamında olacak. Undan una çok farkede biliyor. O yüzden kıvamı tutturmak için un ya da su ilavesi yapmak gerekebilir. Sonra teflon tavayı iyice ısıtıp – orta ile yüksek arası bir ısıda – karışımdan bir kepçe alıp tavaya dokuyoruz. Sonra hızlı bir şekilde karışımı tavayı çevirerek, tavanın tabanına eşit olarak yayıyoruz. Altı kızarana kadar bekletip, bir spatula ile ters çevirip diğer yüzünü de pişiriyoruz. Kalan karışımı da ayni şekilde pişirip bitiriyoruz.
Afiyet olsun!
Etiketler:Akıtma,Akıtma Nasıl Yapılır,Akıtma Tarifi,Hamur İşleri
Benzer Yazılar ;
Lokum Çörek (Haşhaşlı)
26/05/2015 - 0 CommentBiberli Ekmek
04/10/2014 - 0 CommentPatatesli Gözleme
04/10/2014 - 0 CommentÇikolatalı Çavdar Ekmeği
28/10/2013 - 0 CommentKolay Kol Böreği
28/10/2013 - 0 CommentSusamlı Diyet Kurabiye
11/08/2013 - 0 CommentKarışık Pizza
31/07/2013 - 0 CommentTahinli Toplar
31/07/2013 - 0 CommentHardallı Peynirli Çubuklar
28/07/2013 - 0 CommentIspanaklı Tuzlu Kurabiye
28/07/2013 - 0 CommentIspanaklı Gül Böreği
28/07/2013 - 0 CommentBorcam Böreği
26/07/2013 - 0 CommentSac Böreği
26/07/2013 - 0 CommentAvcı Böreği
26/07/2013 - 0 CommentPuf Böreği
26/07/2013 - 0 CommentKolay Su Böreği(Tepsi Böreği)
26/07/2013 - 0 CommentKurabiye
18/07/2013 - 0 CommentSüpriz Kurabiye
18/07/2013 - 0 CommentBiscuit (Tereyağlı Çörek)
13/07/2013 - 0 CommentKuru Pasta
10/07/2013 - 0 CommentBaklavalık Yufka Böreği
09/07/2013 - 0 CommentTahinli Susamlı Kurabiye
09/07/2013 - 0 CommentKuru Pasta
07/07/2013 - 0 CommentKavurmalı Pide
06/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder