MALZEMELER
- 250 gram tereyağ
- 1 yumurta (akı üzerine sarısı içine)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 cay bardağı sıvı yağ
- 1 cay bardağı yoğurt
- Kabartma tozu, un
- Üzerine susam
İÇERİSİNE
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı seker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
YAPILIŞI
Hamur yoğurulup dört bezeye ayrılır. Bir parça hamur tezgaha alınıp yaklaşık 30 cm eninde dikdörtgen şeklinde açılıp içine tahin şeker ceviz karışımı sürülür ve rulo sarılıp ikişer parmak genişliğinde kesip önce yumurta akına sonra susama bulanıp tepsiye dizilir. 190 derece ısınmış fırında 25-30 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun!
Benzer Yazılar ;
Biscuit (Tereyağlı Çörek)
13/07/2013 - 0 CommentKuru Pasta
10/07/2013 - 0 CommentBaklavalık Yufka Böreği
09/07/2013 - 0 CommentAkıtma
09/07/2013 - 0 CommentKuru Pasta
07/07/2013 - 0 CommentKavurmalı Pide
06/07/2013 - 0 CommentLokum Çörek (Haşhaşlı)
26/05/2015 - 0 CommentBiberli Ekmek
04/10/2014 - 0 CommentPatatesli Gözleme
04/10/2014 - 0 CommentÇikolatalı Çavdar Ekmeği
28/10/2013 - 0 CommentKolay Kol Böreği
28/10/2013 - 0 CommentSusamlı Diyet Kurabiye
11/08/2013 - 0 CommentKarışık Pizza
31/07/2013 - 0 CommentTahinli Toplar
31/07/2013 - 0 CommentHardallı Peynirli Çubuklar
28/07/2013 - 0 CommentIspanaklı Tuzlu Kurabiye
28/07/2013 - 0 CommentIspanaklı Gül Böreği
28/07/2013 - 0 CommentBorcam Böreği
26/07/2013 - 0 CommentSac Böreği
26/07/2013 - 0 CommentAvcı Böreği
26/07/2013 - 0 CommentPuf Böreği
26/07/2013 - 0 CommentKolay Su Böreği(Tepsi Böreği)
26/07/2013 - 0 CommentKurabiye
18/07/2013 - 0 CommentSüpriz Kurabiye
18/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder